Kvicka Kycklingwraps

Jag har fått uppfattningen om att många har brist på inspiration samt intresse när det kommer till vardagsmat, det blir gärna något halvfabrikat som går snabbt, mycket pga tidsbrist. Jag tänkte därför börja att lägga ut lite enkla, snabba och bra alternativ till vardagsmiddagen. Om det här är något ni tycker låter som en bra ide så kanske ett sånt recept i veckan fortsättningsvis kan vara något att köra på? Det här är mitt försök att tipsa er om bättre alternativ till vardagsmaten, bra mat som går snabbt!
 
Det är receptet är på goda kycklingwraps med hemgjorda tortillabröd, guacamole och fräscht grönt! Passar lika bra mitt i veckan som att byta ut fredags tacosen med.
 
Recept för ca 4 portioner
 
4-5 kycklingfileer
 
Rub till Kycklingen
1 msk brun farin
1/2 tsk chili flakes
1 tsk vitpeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
 
Blanda ihop kryddorna lite snabbt och gnugga in kyckling fileerna ordentligt, lägg i en ugnsform med en skvätt olja och tillaga i ugnen i 200 grader med en termometer, kycklingfileerna är klara när de har en innertemperatur på 72 grader.
 
 
Tortilla 8 st
1,5 dl vatten
3 msk rapsolja
3/4 tsk bakpulver
ca 4,5- 5 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
 
Medans kycklingen står i ugnen slänger du snabbt ihop degen till tortillan, mät upp vatten, olja och salt i en bunke. Häll därefter i mjöl och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Dela upp till 8 st bitar och kavla ut dem tunt. Tortillan steks sedan i en torr, varm panna snabbt på bägge sidor, ca 1-2 min för varje bröd. Är ni två så är det smidigt om den ena kavlar och andre man steker, annars hinner man ganska precis kavla ut ett bröd under tiden ett annat gräddas i pannan :). Förvara bröden inlindad i kökshandduk. Äts sedan direkt.
 
Skiva upp kycklingen och servera med grönsaker och guacemole, mitt bästa recept på guacamole hittar ni här
 
 
I våra tortillas hade vi rivna morötter, sockerärtor och färsk mango, mangon har en härlig sötma som bryter av till resten utav ingredienserna. Ett annat serveringstips skulle kunna vara: nötter, färsk ananas, bladspenat och paprika! Välj vad som passar er bäst och efter vad som finns att tillgå hemma.
 
 
Så vad säger ni, är fler middagsrecept något som ni vill se mer utav här?

Höstig äppelkaka

 Okej, första riktiga inlägget på ett tag :). Jag känner mig minst sagt lite ovan på det här nu?! Eftersom det var ett tag sedan flödet uppdaterades med recept här så har jag funderat på vad jag vill börja med att lägga ut, men i slutändan handlar de mest om vad jag vart sugen på att göra för stunden! Vi har tre fina äppelträd utanför mitt vardagsrumsfönster och speciellt ett utav dom ger så goda äpplen att baka med. Nu får man väl börja sno sig på innan det blir alltför kallt för äpplena ute! Nåja, det jag har bakat idag är en gammal hederlig och god äppelkaka, receptet är busenkelt och går snabbt att slänga ihop :).
 
 
Recept:
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 ägg
3 dl mjöl
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
ca 4 äpplen
1 tsk stött kardemumma
1/2 pressad lime
1 krm vaniljpulver
2 msk socker
 
 Skala samt skiva äpplena, lägg i en plastpåse tillsammans med socker, kardemumma, lime och vanilj skaka om påsen och låt ligga medans du blandar ihop kaksmeten. 
 
Vispa ihop smör tillsammans med socker och knäck i ett ägg i taget under vispning. Vänd ner de torra ingredienserna och tillsist tillsätts även mjölk. Smöra och bröd en springform och häll i ungefär hälften utav smeten, täck med ett lager äpplen innan resten av smeten hälls på över. Toppa tillsist med restrerande äppelskivor i ett fint mönster uppepå. Grädda kakan i 175C i ca 40-45 min eller tills stickan blir torr.
 
 
Om du vill så tillsätt en matsked kanel till äpplena!
 
 
 Den här äppelkakan är riktigt god att äta bara som den är men extra gott tycker jag att det blir med lite vispad grädde eller vaniljsås till!
 
 
Hoppas ni får en mysig helg i höstrusket :).
 

Ett och ett halvt år

 Nu får ni väl minst sagt en chock..
 
Vet inte hur jag ska börja det här inlägget riktigt. Idag var det nästan precis ett och ett halvt år sedan jag sist publicerade ett inlägg här, och där nämndes inget "nu ska jag ta en paus ifrån dator och blogg" eller "det här är mitt sista inlägg".. Nej, utan ett helt vanligt inlägg som ni säkert har tröttnat på att alltid se överst när ni klickar er in på Cookies n Dreams vid det här laget. Faktum är att jag skrev inget om en paus då för att den kom oplanerat, jag menade inte att ha ett uppehåll och absolut inte sålänge som det nu faktiskt har blivit, men så blev det och jag har många gånger tänkt att jag borde skriva något om att det kommer eka tomt här ett tag men jag har inte velat eftersom jag inte har vetat om eller när jag ville ta upp bloggandet. Jag tänker inte gå in på varför det blev ett uppehåll mer än att känslan inte fanns där, jag vill kunna inspirera och förmedla en glädje i mina inlägg och det kändes inte som jag riktigt gjorde de på slutet.
 
Jag måste säga att jag blir förvånad när jag tittar in här och ser att läsare fortfarande hänger kvar och väntar på nya inlägg (har ju minst sagt gått ganska lång tid sen sist), har även fått en del mail under tiden och hälsningar ifrån er läsare som har värmt jätte mycket! Efter det här inlägget har publicerats så vet jag inte hur det kommer se ut på det fortsatta flödet, jag vill inte ge löften utan ta dagarna som de kommer och se vad det leder till den här gången. 
 
Ni undrar säkert hur jag kom att tänka på att börja blogga igen, faktum är att jag har börjat på inlägg förut men som inte har blivit publicerade. Men nu kändes det rätt helt enkelt. Det har ju gått en tid och bloggen är rent utav lite dammig, så jag ska fundera lite på hur jag vill utforma den! 
 

Med det sagt och med en massa kramar till er som fortfarande hittar hit efter så lång tid så hoppas jag att ni vill ge mig en chans till!?

bloglovin