Gifflar med en doft av vanilj

 God kväll på er mina fina! Sitter just nu och väntar på att min älskade livskamrat ska komma hem så att vi kan avnjuta lite middag tillsammans :). En fetaost och spenatpaj är precis uttagen ur ugnen så jag börjar milt sagt bli måttligt sugen på att hugga in nu! Vad serveras på era matbord ikväll
 
För att komma med till ämnet så går vi från matpaj till bullar eller vaniljgifflar för att vara mer exakt :), för det var precis vad som bakades igår. Hade en ledig förmiddag hemma och assistenten gav ifrån sig lockrop i köket så jag kunde inte hålla mig ifrån att baka lite! Varför det vart just gifflar vet jag däremot inte men de var de första som tanken kom till, inte så konstigt iofs eftersom dom är så goda! Så om ni blir lika sugna som jag på att baka så följer receptet nedan!
 
 
24st vaniljgifflar:
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
50 g jäst
3/4 dl socker
1 krm salt
2 äggulor
8-9 dl vetemjöl special
 
Fyllning:
125 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
1/2 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk äkta vaniljpulver
 
Pensla med ett uppvispat ägg
 
Värm upp vätskan till 37 grader och smula ner jästen i din bakbunke. Häll därefter i din vätska och låt jästen lösas upp. Tärna ner det rumsvarma smöret tillsammans med gulor, socker och salt i vätskan och häll tillsist ner mjölet medan maskinen arbetar ihop en fin deg. När allt mjöl är tillsatt och degen känns bra så låter du den arbetas smidig i maskinen ca 10 min eller knåda förhand ca 15 min. Låt degen jäsa under lock till dubbel storlek.
 
Under tiden kan du mosa samman fyllningen med en gaffel tills allt är jämnt blandat.
 
 
Knåda degen lite lätt på bakbord och dela den i 4 lika stora delar. Kavla ut varje del till en rundel och skär ut 6 st trekanter (ni ser på bilden ovan hur jag menar). Bre ut fyllningen på den bredaste delen och rulla ihop trekanterna till små gifflar. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper och peta in fliken lite under bullen. Låt återigen jäsa upp till dubbel storlek under bakduk eller plastfolie.
 
 
Pensla med ett uppvispat ägg och grädda gifflarna i 6-8 min i 250 grader. Låt svalna på galler under bakduk.
 
 
 
Kan tillägga att det doftar ljuvligt utav vanilj med dessa små godbitar! Nu använde ju jag mig utav vaniljextrakt och rent vaniljpulver men man får smaksätta med den vaniljen man har tillgång till helt enkelt :).
 
 
Fattas bara att man kan sätta sig ute i solen och fika snart! Då är livet komplett hihi :).
 
 
Avslutar med lilla Baggen :).


Kommentarer
Johanna

Åh så gott!!

2013-03-19 @ 18:09:57
URL: http://joherman.blogg.se/
Nastasja

Fantastiskt fina!

Svar: :) Tack!
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-19 @ 18:28:47
URL: http://thefoodtrain.blogg.se
Malin Olofsson

Vad gott :D

Svar: Supergott!!
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-19 @ 18:31:20
URL: http://darksess.com/
Francesca

Men så sugen jag vart nu på att baka dessa bullar! Tack för receptet! Kram :)

Svar: Hoppas du provar receptet :), enkla men så goda :)
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-19 @ 18:59:23
URL: http://www.francescalopezp.blogg.se
Eleonore- Kokboksutmaningen

ÅH gifflar är ju bland det bästa!

Svar: Ja de är inte tokigt alls :)
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-20 @ 10:04:32
URL: http://fikamed.wordpress.com
VisaLiza

Ser jättegott ut som vanligt! Liza

2013-03-20 @ 12:35:19
URL: http://visaliza.blogspot.se
Francesca Lopez

Hej igen!
Idag så kommer ge mig på dessa bullar :)
har även skrivit lite om dig :)
önska mig lycka till haha
kram kram!

2013-03-22 @ 17:54:58
URL: http://francescalopezp.blogg.se
Sara

Såg ditt inlägg och har gått och tänkt på dessa vaniljgifflar i en vecka tills jag igår äntligen tog mig för att testa receptet. Resultat? HELT gudomliga! :) Tack för inspirationen!

Svar: Vad roligt att du testade på dom :), ja visst blir dom supergoda! Tack själv för att du delar med dig :)
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-25 @ 16:10:49


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin