Starta lördagen med nybakat

Börjar lördagen på bästa sätt! Att tassa upp och sätta igång ett brödbak :), den här gången blev det ett ljust härligt bröd, det är inte så ofta det blir ett helvitt bröd här hemma men ibland kan det ju vara så gott! En ljummen skiva med frasiga kanter och ett mjukt lite segt innehåll tillsammans med ost och skinka, de är mumma de :). Det har inte blivit så mycket mjukt bröd här hemma sista tiden men till helgen vill vi ha långa härliga mornar här hemma och unna oss något lite extra gott till brunch som det oftast brukar bli och då är det så härligt med hembakat!
 
 
Det här brödet har jag bakat med manitoba cream, ett mjöl som hjälper till med jäskraften lite extra, ni kan läsa mer om mjölet och skillnaderna samt hitta receptet till brödet som jag lagt upp tidigare här eller genom att klicka på bilden ovan. 
 
 
Se till att snitta ett fin mönster i brödet precis innan det skjussas in i ugnen, här ser ni alla fina jäsbubblor!
 
 
Brödet får en fin skorpa om du stänker in lite vatten samidigt som brödet ställs in.
 
 
 Hoppas ni vart sugna på att baka nu :).. Själv så ska jag gå och förbereda lite inför kvällens middag!
 


Kommentarer
Nastasja

Jag som var så nära att köpa just manitoba cream igår när jag strosade mellan mathyllorna! Det får bli nästa vända :) Ser ju supergott ut (även om jag inte kan äta det, haha), kommer nog gå hem fint hos vänner och familj! :)

2013-03-25 @ 22:37:21
URL: http://thefoodtrain.blogg.se
Suzanne

Ser helt galet gott ut!! Jag som tycker mammas smörgåsbullar är lyxigt, det där brödet verkar vara i en klass för sig. Fint!

2013-03-26 @ 20:27:22
URL: http://bakebelieve.blogg.se
Therese

åh, det är ju så roligt att baka just matbröd :)
Det här brödet får jag nog testa nästa gång jag bakar bröd :)

2013-03-27 @ 14:58:31
Francesca Lopez

Njam njam...gotti gott....skulle behöva en lite bit just nu :)
kram

2013-04-17 @ 07:51:08
URL: http://www.francescalopezp.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin