Mörk chokladmousse

 Tänk att det snart är påsk igen! Ovanligt tidigt känns de som och man börjar väl lite smått undra om våren ska kika fram snart, förra helgen gick jag i skogskanten längs hagen här hemma och letade efter blåsippor i ett tappert försök till vårkänslor men där var förhoppningarna förstora! Tittade förresten precis tillbaks i arkivet här på bloggen i marsmånad från förra året och jag skymtade inte en gnutta snö på de bilderna och nu måste jag praktiskt taget leta efter bar mark här hemma!.. Nåja för att återgå till påskpratet så ska jag gotta i mig så mycket goodis under den kommande påskhelgen!
 
 
Något annat som är godis så är det chokladmousse, kan inte påstå att jag backar för frestelsen men jag kanske inte uppnår samma förkärlek som min kära sambo har för ämnet! Så till hans glädje så har det blivit en del "moussegörande" en period nu men jag har visst inte delat med mig av det här superenkla receptet till er ännu märkte jag. Så ihelgen när solen var framme passade jag på att plocka fram kameran :). Mousse är en sån där superenkel efterrätt som alltid blir uppskattad och lätt att göra till många! Piffa till den med lite färska bär eller en härlig hallonsås så gör du succe.
 
Recep för ca 5 port: 
4 dl grädde
150 g mörk choklad 70% 
2 äggulor
 
Vispa grädden lätt, den ska fortfarande vara lös i konsistensen annars finns risk att moussen blir grynig och du vil ju ha en len och slät mousse eller hur :)? Smält under tiden chokladen över vattenbad eller i micron. Låt chokladen svalna något innan du rör ner äggulorna. Därefter tillsätter du grädden lite i taget och blandar ut de till en jämn smet eftersom. Fyll små portionsformar med chokladmoussen och låt stå i kylskåpet minst en timme innan servering.
 
 
Välj en choklad av bra kvalitet när du gör moussen! Jag brukar använda lindt mild choklad 70%. 
 
 
Servera i fina små skålar eller i söta små kaffekoppar som jag valde denna gång!
 
 
Det här kanske kan vara ett bra förslag till efterrätt under påskhelgen?
 


Kommentarer
Gabriella Holmstedt Matar

Men fy vad gott!

Tack för ett myckert bra förslag.

2013-03-26 @ 21:52:54
URL: http://gabriellamatar.se/
marycaroline.blogg.se

Gud så gott! :)

2013-03-27 @ 01:54:06
URL: http://marycaroline.blogg.se/
Sandras Matkrypin

Enkelt och gott, en perfekt efterrätt!

2013-03-27 @ 07:56:57
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se
Johanna

Mm så gott. Sött att servera i små koppar också =)

2013-03-27 @ 20:28:19
URL: http://joherman.blogg.se/
Victorias provkök

Gott!!
Glad Påsk
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

2013-03-29 @ 14:12:54
URL: http://www.xn--victoriasprovkk-mtb.se
Victorias provkök

Mmm så gott, så sugen jag blev;)
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

2013-05-25 @ 23:45:25
URL: http://www.xn--victoriasprovkk-mtb.se
matmedmera

Älskar chokladmuousse dessutom med extra solstrålar på. Här i Göteborg är också fint väder.
Hälsningar Gosia

2013-06-03 @ 07:07:51
URL: http://www.matmedmera.eu
Nastasja

Du är saknad i bloggsfären!

2013-09-02 @ 11:29:48
URL: http://nastasja.blogg.se
AngelicasVärld

gud så gott det ser ut!!

Svar: Ja riktigt mumsigt är det :) Tack!
cookiesndreams.blogg.se

2014-09-26 @ 09:28:40
URL: http://angelicasvarld.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin