Tävling - Estrella nyheter

Då var det dags för en liten tävling igen :)! Och denna gång handlar det om några nyheter i chipshyllan ifrån Estrella som är med och sponsrar tävlingen! Jag kan lite milt erkänna att jag är rätt så svag för just chips så när jag blev erbjuden att prova dessa nya "poppade chips" med 40% mindre fett och två nya smaker på ostbågar så var jag inte sen på att säga ja :), både chipsen och bågarna får helt klart en tumme upp ifrån mig! Jag såg ju häromdagen på facebooksidan att jag inte var ensam om att gilla snacks så det är väl bäst att jag drar tävlingsreglerna :)!
 
 
Du har nu chansen att vinna en hel kartong med antingen 15 st påsar popped chips (välj smak) eller 18 st påsar ostbågar (välj smak)! Fredagsmyset kan med andra ord bli räddat för en lång tid framöver :)!
 
Smakerna är:
Estrella popped chips salt
Estrella popped chips sourcream
Estrella ostbågar prästost
Estrella ostbågar cheddar
 
Så vad behöver du göra? Först och främst ska du välja ut om du helst skulle vinna ostbågar eller chips och i vilken smak?! Skriv ner det i en kommentar under det här inlägget tillsammans med namn och mailadress. Därefter ska du även ska svara rätt på nedanstående två frågor:
 
1: Varför heter chipsen "popped chips"?
2: I cheddar ostbågarna används tre sorters olika ostar, vilka?
 
Svaren till frågorna finner du på estrellas hemsida, klicka här för att komma dit snabbt!
 
Tävlingen avslutas onsdag 6/2 23:59.
 
 
Lycka till!

Semlor

..Semlor, temlor, memlor
 
Och hysterin kring semlor har börjat.. :). Jag är ingen semmelfantast faktiskt, jag tycker att de är jätteroliga att baka och de ser så fina ut med den lilla hatten som är täck utav florsocker men sen räcker det för mig att titta på när andra äter upp dom med mm-m:ande läten, jag smakar med andra ord inte själv.. Så här får ni inte ta mitt ord utan mina ädla små provsmakares ord om att de här receptet ger utsökta semlor! Egentligen vet jag inte varför jag inte äter semlor, det är nog mest bara något som har hängt med sen jag var liten eftersom jag inte åt grädde (vilket jag fortfarande har svårt för) och nu blir jag inte sugen när jag ser en semla och då känns det onödigt! Det ska väl vattnas i munnen när man ska unna sig något extra eller hur :)?
 
Nåväl det här bjöd jag på till söndagsfikat igår till min älskade sambos lycka :).
 
 
 
 
För er som är lite mer semmeltokiga än mig så kommer mitt recept på semmelbullar med en härlig kardemummasmak här:
 
Recept, 12 st semmelbullar
2 1/2 dl mjölk
2 tsk kardemummakärnor
1/2 tsk rent vaniljpulver
25 g jäst
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
ca 9 dl vetemjöl special
 
1 ägg till pensling
 
Stöt kardemumman i en mortel och värm den tillsammans med mjölken och vaniljen till 37 grader. Smula ner jästen i bakbunken och tillsätt mjölken. Blanda tills all jäst lösts sig, då tillsätts ägg, tärnat rumsvarmt smör, salt och socker. Arbeta därefter ner mjölet tills du får en smidig fin deg, jag använder min assistent så när allt mjöl blandats ner får degen arbetas i ca 10-12 minuter. Knådar du för hand så är det bara att ge järnet.
Låt degen jäsa upp till dubbel storlek gärna under lock så att fukten bevaras i degen. När degen jäst färdigt tas den upp på bakbord, knåda ur luften lite lätt och dela därefter i 12 delar. Rulla ihop tajta små bollar utav degen och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, täck över med plastfolie och låt åter jäsa till dubbel storlek. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg innan de gräddas i 225 grader i ca 10 min.
 
 
 
Fyllning:
 ca 300 g mandelmassa
ca 1 dl mjölk
innanmätet från bullarna
 
ca 6 dl vispad grädde
 
Skär av ett litet lock på dina bullar och gröp ur lite utav innanmätet så att det bildar en grop i varje bulle. Blanda ihop mandelmassa, mjölk och innanmätet med en gaffel. Fyll hålen i bullarna med mandelmassblandningen och spritsa över ett härligt lager utav grädde! Jag smaksatte grädden med lite vaniljpulver samt lite florsocker.
 
 
 
När grädde är påspritsad så är det bara locken och lite siktat florsocker som fattas innan det är dags för att hugga in!
 
 
Har ni ätit årets första semla ännu eller väntar ni till fettisdagen??
 
 

Den rätta energin

Vaknade imorse och kände ett sug av att få kika in här och skriva ett inlägg, som det kanske har märkts så var det ett tag sedan nu. Jag har fått en del mail samt kommentarer här på bloggen med frågan om det har hänt något och det vill jag bara klargöra att jag mår bra och det gör mina nära också så ingenting sådant! Däremot så har jag inte känt att jag vart riktigt på topp, jag har satt mig framför datorn ett par gånger de senaste veckorna för att skriva ett inlägg men den rätta känslan har inte funnits. Det här är en plats där jag vill dela med mig utav min glädje och positiva energi och på senaste har jag kännt att jag inte kunnat ge er de i den bemärkelsen jag vill därför har det blivit ett avbrott. Det var med andra ord inte meningen att det skulle bli en "paus" det är därför som ni har gått ovetandes här, om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att så många skulle reagera på de. Under den här tiden har jag knappt kikat in här men nu har jag läst alla era kommentarer så jag måste få säga tack till alla, speciellt ni som skrev under förra inlägget! 
 
Ska även medge att det har varit ganska skönt att vara ifrån datorn ett tag och jag behövde nog de, det tar mycket tid som det ibland känns som att den inte finns där men samtidigt så har jag fått ut så mycket utav de här. Jag har accepterat att jag inte har möjlighet att blogga varje dag iaf och nu har jag verkligen sett att ni kikar in här även om de står lite tomt någon dag (i detta fall några veckor) :). Alla har vi väl toppar och dalar och jag hoppas att ni förstår att det här är en plats där jag vill dela med mig utav topparna, det är väl ingen som vill kika in här och känna sig negativ efteråt eller hur :)? 
 
 
 
Jag vill inte ge några löften om nästa inlägg, men snart hoppas jag! Ska ju baka semlor här någon dag så de kanske ni är nyfikna på :)?
 

1 årsdag!

Det slog mig just att det är precis på dagen ett år sedan som jag startade Cookies N Dreams. Ett år har bara flygit förbi och när jag tänker tillbaks så känns de inte så länge sen som jag satt och spånade på ett namn till bloggen hemma i soffan. Däremot när jag ser tillbaka i arkivet så märker jag utvecklingen både av texter, recept och bilder. Ögona spärras minst sagt upp lite extra utav vissa bilder haha.. men det är skönt att se att man utvecklas och lär sig något! När jag först startade bloggen så var det mest för att jag skulle få ut lite mer utav mitt intresse i bakning men även mitt inredningsintresse. Tillslut tog mat och bak över själva inredningsbiten då jag inte kan få ut de till fullo där jag bor idag, men en dag när vi köper hus så småningom så hoppas jag kunna ta upp det igen.. om bloggen finns kvar vill säga! 
 
Många utav er som kikar in här och lämnar små kommentarer känns de som om man känner på något konstigt vis :), jag får en massa bra tips och ideer utav er och jag älskar när något delar med sig av något speciellt här eller bara säger hej :). Själva besökar statistiken går lite i vågor efter mängden på inläggsfronten men trots toppar och dalar så kunde jag aldrig tro att så många skulle återkomma och läsa här dag efter dag! Även nu när det inte kommit ut så mycket inlägg efter jul så fortsätter ni troget att titta in! Snart kommer jag komma igång lite bättre igen med inläggen, det är den där bristen på tid som ofta gör sig påmind tyvärr. Bakar och lagar mat gör jag på automatik hemma men det ska finnas tid till att arrangera, fota och skriva också. Jag kan minst sagt erkänna att jag saaknar dagsljuset nu, det är så mycket roligare att fota när det är ljust och bilderna blir klarare och finare att lägga ut här! Som tur är har det ju vänt nu iaf och går mot ljusare tider och då finns det mer tid för kameran :).
 
Ja.. Det har ju minst sagt hänt lite sen den 3dje januari 2012 som jag kommer bära med mig :), men det bästa är nog att jag faktiskt fått ett recept publicerat! Tänkte att jag lägger ut lite godbitar här från året som har gått, det är bara att klicka på bilderna för att komma till recepten/inläggen! Sen så hoppas jag att ni vill föja med här ett år till :)!
 
 
Jag vart inspirerad av ett ställe som heter Karma Bagels i Mexico där de har de mest fantastiska bagels ni kan tänka er..
 
 
 
..för att inte tala om de goda mackorna i New York!
 
 
Goda små äppeldesserter har det blivit några varianter utav!
 
 
I sommras tog jag tillvara på vinbär..
 
 
 ..och fläder!
 
 
De här söta små jordnötssmörs burkarna blev populära! Det är ju faktiskt busenkelt att göra eget jordnötssmör!
 
 
Om du inte kan få nog utav sötsaker så ska du prova den här banoffee pajen!
 
 
Godaste sommartårtan utan tvekan!
 
 
Och så till sisi, har ni inte provat de här chokladkakorna ännu så är det minst sagt på tiden :)..
 
 
..och samma regler gäller den här morotskakan ;).

God fortsättning på det nya året :)!

bloglovin