Parmesanmos och lax med tomatcreme

Hej fina ni! Jag kom precis in från altanen där jag har legat i lä i solen en stund. Solen värmer riktigt fortfarande och det känns nästan som att september har bjudit på finare väder än vad hela sommaren gjorde. Är så sugen på att boka en resa inför vintern snart, jag vill till ett paradis med massa sol och bad, ni kanske har några bra restips att dela med er utav? Vad är erat favorit resemål?
 
Vi tar ett steg ifrån resor till mat istället nu va :)?
Lax är lite utav en favorit här hemma och sätts gladeligen upp på middagsmenyn, vilket var precis vad den gjorde igår. Gjorde ett gott krämigt potatismos till med smak av parmesan, en supergud smaksätting och laxen toppades med en tomat och valnötscreme. Om någon är sugen på att servera just detta till middag ikväll så följer receptet nedan!

 
Kan nästan känna värmen från solens strålar på den här bilden!
 
Recept för 4 port:
ca 700-800 g kokt potatis
2 msk olivolja
3/4 dl grädde
120 g parmesan
½ dl hackad gräslök
salt och peppar
 
Mosa den varma kokta potatisen lätt och häll över olivolja samt grädde, använd en elvisp för att vispa ihop det till ett slätt och krämigt mos, tillsätt därefter riven parmesan, salt och peppar. Innan servering rör du ner färsk hackad gräslök. Garnera gärna mose med lite hyvlad parmesan och gräslök.
 
 
Lax med tomat och valnötscreme:
4 st laxfileer
75 g soltorkade tomater
50 g valnötter
100 philadelphiaost
1 msk hackad gräslök
salt och peppar
 
Mixa tomaterna samt hacka valnötterna fint, blanda ihop med philadelphian och gräslöken till en röra, smaka av med salt och peppar. Skär upp din lax i fyra stycken fileer som du steker på medel värme, jag brukar steka laxen på skinnsidan tills de är nästan klar sen vänder jag den bara snabbt för en liten stekyta på andra sidan innan den är redo för servering, på så sätt får jag en god och saftig lax. Bre över din tomat och valnötscreme över den varma laxen och servera till ditt nygjorda potatismos.
 
 
Cremen med tomat och valnötter passar utmärkt till just lax och fisken i sig behöver inte mer krydda än lite salt och peppar innan stekning, och som alltid så passar potatismosets lenhet så bra till fisk.


Kommentarer
Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Testade att ha i riven parmesan i moset igår (dock långt ifrån så mkt som i receptet). SUPERGOTT! Tyvärr gnällde sambon över att det smakade parmesan så resterna fick jag för mig själv. Inte mig emot dock =) Det var verkligen supergott. På laxen hade jag dock philadelphiaost med gräslök och även det var super (och gick hem hos sambon som precis lärt sig äta lax)! Tack för inspirationen!

Svar: Vad roligt att du tyckte om det, och hälsa sambon din att det är ju liksom det som är grejen att det ska smaka parmesan hihi :)! Låt gott med endast philadelphia och gräslök, passade nog ypperligt :)!! Tack själv, kram!
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-21 @ 19:53:18
URL: http://jenfotografi.blogg.se
Anonym

Riktigt gott låter det, både toppingen och moset. Så skönt att potatisarna blivit vanliga igen så man kan få till mos på dom:)

Svar: Ja visst är det! Har längtat länge nu haha :).
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-24 @ 17:24:29
Mårtenssons kök

Hoppsan, vi blev visst lite anonyma där... inte riktigt meningen:)

2012-09-24 @ 17:25:26
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Ebba M

Åh så gott!

2012-09-25 @ 21:52:24
URL: http://iphotography.blogg.se
Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Hehe ska hälsa det ;-) Dock menade jag philadelphia som redan är smaksatt av gräslök. Smidigt ska det va ;)

2012-09-26 @ 18:00:24
URL: http://jenfotografi.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin