Morotscouscous på salladsbädd

Tycker man att tiden inte räcker till för köket under vardagarna så är olika salladsvarianter perfekt. Det går oerhört snabbt att göra iordning och du får även en fräsch lunch till dagen efter! Kyckling gör sig alltid bra både varm som kall och finns oftast tillhands hemma i frysen. Lite couscous fick göra sällskap med kycklingen och piffades till med lite grönsaker samt buljong. Vi kände att vi behövde en lite lättare middag efter plankan som avnöjts kvällen innan, sen är det ju så gott att bara välja sina favoriter och lägga på en tallrik som tillsammans smakar ännu bättre. Nedan beskriver jag lite lätt vad jag slängde ner i tallriken till gårdagens middag, som även räckte till lunch idag ska tilläggas alltså ca 4 portioner :).
 
 
Vill du göra något liknande :)?
Mät upp vatten för två port enligt anvisningarna på couscous paketet. Hacka upp en morot, en halv gul lök och en vitlöksklyfta, låt grönsakerna få koka i vattnet någon minut tillsammans med en halv buljong tärning. Mät upp couscousen och rör ner i vattnet och ställ sedan för att svälla. Tärna upp kycklingfile som du fräser på i varm panna, använd 2 kycklingfileer till 4 port, krydda rejält med curry samt salta och peppra.
 

 
Lägg en bas av blandsallad i en djup tallrik, fyll på med sockerärtor, tomat och små mozzarellabollar. Lägg i nån sked av den avsvalnade couscousen och stekt kyckling, ett kokt ägg per tallrik får gärna åka med också :). Gjorde en god dressing till där 2 dl gräddfil rördes ihop med 1 tsk curry sen saltade och pepprade jag bara lite, svårare än så behöver det inte bli!
 
 
 Det här gillar min mage :)!


Kommentarer
Sandras Matkrypin

Sallad är så gott! Perfekt att slänga ihop och lätt att variera. Tack för inspirationen med couscous :)

Svar: Tack själv :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-05 @ 08:58:18
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se
Johanna

Jag älskar sallad, det är så gott!! Couscousen låter god den får man nog ta och pröva någon dag. Men har du nått bra recept på en ganska kryddstark bulgur? Det skulle jag gärna vilja se :)

Svar: Hoppas du testar couscousen det finns så många bra sätt att piffa till den lite på :). Har inget recept såhär på lur på just bulgur men kan suga på den karamellen ett tag :).
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-05 @ 15:47:43
Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Gud vad gott det ser ut, måste testas, jag älskar couscous! Har du något tips på att få den så där mjuk och go, nästan så den klibbar ihop? Min blir ofta torr trots både olja och buljong, den liksom bara faller isär på tallriken korn för korn.

Svar: Troligen har couscousen fått för lite vatten om den blir torr, jag brukar alltid tillsätta lite extra vatten än vad som står på paketet för att få den riktigt mjuk :)! Prova!
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-06 @ 02:54:17
URL: http://jenfotografi.blogg.se
Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Testade idag, guuud så gott det var! :-) Men mozzarella kommer jag nog aldrig lära mig att gilla ;)

Svar: Vad roligt att du gillade couscousen! Haha, nä man ska inte tvinga i sig något, kan erkänna att jag inte va särskilt förtjust i mozzarella tidigare men nu älskar jag de :).
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-06 @ 20:07:49
URL: http://jenfotografi.blogg.se
Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Tack för tipset, jag brukar dock ha i mer vatten och särskilt idag eftersom det var grönsaker i också. Men det blir ändå inte mjukt på det sätter jag menar. Köpte en färdigrätt en gång med couscous och falafel och den couscousen var helt underbar! Kanske de har i nåt mer i? Känns ju tragiskt om den hemmagjorda blir mycket sämre än den i en färdigrätt ;)

Hehe, nej nästa gång får det bli fetaost i :-) Och sockerärtor hittade inte sambon när han handlade så det får det också bli nästa gång istället för dagens paprika :)

Svar: okej vad tråkigt :(, jag vet inte vad det kan vara som dom har i isf! Min couscous blir bra och sådär mjuk som du beskriver, du kanske kan prova att byta sort :)? Kram!
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-06 @ 23:25:11
URL: http://jenfotografi.blogg.se
Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Fast denna gången blev det alltså mjukt, men inte krämigt som det var i färdigrätten :) Den blev absolut inte torr igår. Använder olika sorter varje gång :) kram!

Svar: haha jaha, men krämigt kanske couscous inte blir så då vet jag inte hur man gör men hojta till om du kommer på :)!! Kram!
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-07 @ 17:45:30
URL: http://jenfotografi.blogg.se
Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

Haha jag ska sluta meddelandebomba ditt kommentarsfält nu, men jag hojtar absolut om jag kommer på ;) Kramar

2012-09-07 @ 23:14:20
URL: http://jenfotografi.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin