Fröbröd med smak av kanel

 Jag har fått in några gissningar på vad det var jag smaksatte mitt bröd med som jag bakade igårkväll och faktum är att den första gissningen var den som prickade mitt i prick, nämligen kanel :)! Det betyder att du Nette kommer få en liten överraskning hemskickad på posten, innehållet håller jag hemligt så blir det som en rolig överraskning istället! Hoppas att du gillar det! Jag har mailat dig så om du kan svara så fort som möjligt så blir jag glad!
 
 
Och till er andra som var med och gissade för fulla muggar på kryddor, tack för så många bra nya tips på smaksättare :)!
 
 
Nu över till knäcket, för jag antar att ni vill ha receptet!? Och som ni förmodligen redan snappat upp så är det här en variant av det andra receptet på fröbrödet som jag lagt upp tidigare (ni hittar det receptet här). Jag lekte lite mer med mjölsorterna denna gång och ändrade lite frön men i grunden är det rätt lika! Men till skillnad så är det här knäcket helt fritt från gluten!
 
Recept:
1 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1/4 dl chiafrön
1 dl sesamfrön
½ dl vallmofrön
½ dl linfrön
1½-2 tsk kanel
½ tsk salt
2 msk mörk sirap
1 dl rapsolja
2½ dl vatten
 
Blanda alla mjöl, frösorter och kryddor i en skål medans du kokar upp vatten olja och sirap. När vätskan kokar tar du av kastrullen från plattan och häller det direkt över dina torra ingredienser, i början kan det se ut som mycket vätska men fröna och mjölet kommer suga åt sig snabbt. Rör om med en sked tills du har fått en jämn "deg". Lägg degen på en plåt täckt med bakplåtspapper och tryck sedan ut den med händerna i ett tunnt lager som täcker hela plåten. Skär därefter upp knäcket i lagom stora bitar, jag använder mig av en pizzaslicer. Brödet gräddas i 150 grader i 1 timme, stäng av ugnen efter gräddningstiden men låt brödet stå kvar med luckan på glänt tills det har stelnat ordentligt. Mitt fick så över natten så var det perfekt på morgonen :).
 
 
De här brödet får som ni ser en ganska mörk färg gentemot det andra receptet och ger en härlig smak av kanel. Det passar utmärkt till mellanmål med lite keso på eller med färskost och avocado.
 
 
Någon som tänker prova att göra det här busenkla och supergoda knäcket :)?
 


Kommentarer
Katarina

Det ser mycket gott ut och färgen är så fin! Kram

Svar: Dom är förvånadsvärt goda :)!
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-29 @ 04:43:58
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Sofia - Fotostuderande Fotograf

Det är var nog den finaste lilla blogg jag någonsin råkat ramla in på! OTROLIGT vackra bilder, jag blir så sugen på att baka nu så det är inte sant. Du hamnar i min bloglovin-lista.

Svar: Sofia! Du anar inte vad glad du gjorde mig nu :), hoppas verkligen du kikar in här igen och hittar mer inspiration! Tack! :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-29 @ 20:18:12
URL: http://pusstjuv.blogg.se
Tess

Mums, vad gott det ser ut! :) Kram

Svar: Tack :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-30 @ 20:06:43
URL: http://tesswaltenburg.blogg.se
anna

men gud så gott! det där ska jag testa :)

Svar: Det gör du helt rätt i :)!
cookiesndreams.blogg.se

2012-10-01 @ 17:13:48
URL: http://addspirit.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin