Cookie dough

Ibland lyckas man bara få ihop något så gott, det här receptet skriker Jenny och Cookies N Dreams lång väg! Så alla som är lika söt å kaktokiga som jag borde sätta upp det här receptet på sin prova på lista.
 
Jag har en aning om att det är fler än jag som har ett öga för Ben & Jerrys alla goda glassar och kanske har ni precis som jag hittat en favorit i smaken cookie dough? En god vaniljglass med bitar av kakdeg och choklad i, whats not to like :)? Jag har gått och funderat på att göra min egna variant ett tag nu och det är precis vad jag började min dag med idag. Och kanske det bästa utav allt, det blir plötsligt okej att äta kakdegen innan gräddning :)! Jag har använt mig av de här grundreceptet på glassen förut (ni hittar det här) och kommer säkerligen göra det många gånger igen, det är enkelt och du får en riktigt krämig, mjuk och god glass. Helt klart det bästa receptet jag provat hittills utan glassmaskin.
 

 
Kakdeg:
70 g rumsvarmt smör
1 dl ljust muscovadosocker
1 ägg
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%
 
 
Vispa ihop smör tillsammans med sockret och tillsätt därefter ägget under vispning. Rör ner det torra ingredienserna och tillsist chokladen som du har hackat i ganska små bitar. Rulla ihop degen och förslut den i lite plastfolie innan den läggs in i kylen medans du gör glassmeten.
 
 
Det är tillåtet att smaka :)
 
 
Glass:
5 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 400 g
½ tsk vaniljextrakt
250 g kakdeg
 
Vispa upp grädden till ett mjukt fluff tillsammans med vaniljextrakt. Häll därefter i den kondenserade mjölken som blandas ihop med grädden. Ta fram kakdegen och nyp av små bitar som du lägger i glassmeten. Receptet på min kakdeg är mer än vad som går åt till glassen, jag använde ca 250 g kakdeg i min glass och gräddade därefter några kakor utav degen som blev över. Grädda kakorna i ca 8 min i 200 grader. (Om du tänker använda all kakdeg till glass så kan du utesluta bakpulvret i degen)
 
När du känner dig nöjd med mängden kakdeg i glassen rör du runt och sätter ett lock på burken, eller täcker med plastfolie. Ställ in burken i frysen och ta ut och rör om ca en gång i timmen de första timmarna innan glassen börjat stelna. Det hjälper också till för att inte alla kakbitar ska hamna i botten utav bunken. Frystiden är ca 7 timmar innan glassen är redo att serveras.
 


Jag hade mina förväntningar på att den här glassen skulle bli god, men att den skulle bli såhär *#!*# god!
 


Kommentarer
Ebba M

Mmmm så gott!

2012-09-19 @ 19:30:55
URL: http://iphotography.blogg.se
Sandras Matkrypin

Nu blev jag sugen på glass! Den ser hur god som helst ut :)

2012-09-19 @ 20:16:34
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se
Sara på Vardag.nu

Mmm! Glassen ser hur god ut som helst. Jag har använt samma glassgrund till en glass med choklad och bär i somras, så jag vet hur fruktansvärt god den är... Tillsammans med landet måste det ju bli helt gaaaaaalet god! :)

2012-09-19 @ 20:32:11
URL: http://vardag.nu
simone

den där ben & jerry's med kakdeg är ju så god! :)

2012-09-19 @ 21:56:14
URL: http://atsimones.blogg.se
Katarina

Oh my, det här låter som en glass för mig :)

2012-09-20 @ 02:56:25
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Camilla

Ser sjukt smarrigt ut. Jag har gått och varit sugen på att göra egen kakdegsglass ett bra tag nu... Måste nog prova ditt recept. En lite fråga - hur ofta rör du om i glassen när du inte kör med glassmaskin? Jag rör en gång var 20:e minut, men mina vänner säger att det eg räcker med en gång i halvtimmen...

Svar: Det är lite olika beroende på vilket recept jag använder mig utav. Den här glasssmeten är det så pass mycket grädde i så jag har gjort det utan att röra om och det funkar bra faktiskt, ju fetare glass desto lättare att lyckas utan glassmaskin! Denna gång rörde jag runt en gång i timmen mest bara för att få kakbitarna separerade. Vid andra recept så har jag rört en gång i halvtimmen så det varierar lite med andra ord!
Tycker absolut du ska ge det här receptet ett försök, enkelt och ett gott resultat :)!
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-21 @ 00:06:02
URL: http://glassriket.se
Camilla -glassriket

Snabbt svarat, skönt att se att jag inte är den enda som sitter uppe allt för sent ;). Jag brukar köra allt i glassmaskin numera, ja, allt utom parfait om man ska vara petig. Just den här glassen med kondenserad mjölk har jag gjort tidigare ( utan att röra om, när jag tänker efter) fast med blåbär och äppelpaj. Den blev jättegod, kändes inte lika fet som den egentligen var... Nu tror jag att jag provar din kakdeg till en vanlig gräddglassbas :)

Svar: Jag önskar jag hade en glassmaskin, men just nu har jag alldeles för mycket saker på en på tok för liten plats :).. Äppelpaj låter ju supergott, ska prova det nån gång :)! Hoppas det går bra med glassandet :), ser ju att du har hela bloggen full av goda glassar! Kommer aldrig komma i säng efter denna upptäckt! Kram!
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-21 @ 01:00:32
URL: http://Glassriket.se
VisaLiza

Oj vilken smaskig glass. Har testat att göra egen glass tidigare men inte varit riktigt nöjd med resultatet. Detta recept skall bli spännande att prova. /Liza

2012-09-21 @ 17:34:03
URL: http://visaliza.blogspot.se
Louise

Vilken fantastisk blogg du har, jag blir sugen på att göra allt du lagar. Väldigt frustrerande då jag bor i Milano med en ugn som bara vill värma upp till 60 grader, det begränsar ju matlagningen något! Haha! Keep up the inspirational work! Ciao!

Svar: Tack Louise! Jag hoppas verkligen du får ordning på den där ugnen så att du kan göra vad som faller dig in :)! Kikade in på din blogg, vad härligt det ser ut på alla bilder, omgivningen verkar fantastisk! Har du bott länge i Milano? Kram
cookiesndreams.blogg.se

2012-09-27 @ 15:18:01
URL: http://laureniuslouise.blogg.se
Louise

Haha, ja jag får verkligen försöka få koll på den där ugnen! :) Jag har bara bott i Milano fem veckor, men har bott i Italien i olika perioder i mitt liv. Förra hösten i Florens, och för några år sedan i Alperna. Jag älskar detta land, här finns allt; god mat, trevliga människor, bra klimat. Så jag trivs! :)

Svar: Vilket spännande liv du verkar ha! Måste vara så berikande att ha fått bo på så många olika vackra ställen! Ta hand om dig!
cookiesndreams.blogg.se

2012-10-01 @ 16:20:21
URL: http://laureniuslouise.blogg.se
Elvira

Hej ungefär hur mycket glass blir det, för hur många personer om man tar en ganska stor portion :)
skulle vara jätte glad för svar

Svar: Hej Elvira! Känner att jag inte riktigt kan säga de då jag inte kommer ihåg exakt hur stor mängden blev, men vispa upp grädden så ser du ju typ volymen för glassen!
cookiesndreams.blogg.se

2013-01-31 @ 19:45:00
Daniella

Vad är kondenserad mjölk?

2013-03-19 @ 10:21:27
Daniella

Går det att använda vanlig mjölk, eller är det kondenserad mjölk som gäller?

Och kan man använda vaniljsocker istället för vaniljextrakt?

Svar: Japp, det är kondenserad mjölk som gäller :). Du finner den oftast på bakhyllan i affären! Vaniljen kan du självklart byta ut som du vill :). Lycka till!
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-19 @ 10:28:03
Ewih

Måste glassen stå rxakt 7h i frysen, eller kan den stå minde än så (5-6 timmar)?

Svar: Självklart måste den inte stå i exakt 7 timmar :).. Den ska stå tills den har fått en bra glasskonsistens, ibland går det fortare och ibland längre!
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-19 @ 15:32:13
Ewih

Tack för svaret. Jag och Daniella skall göra dethär imorgon bitti. Vi börjar ändå 10,så. c:

Svar: Lycka till :)
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-19 @ 18:51:39
Ewih

Just det. Kan man använda vanillin sovker eller är det en helt annan sak än vaniljsocker?

Svar: De går givetvis bra det med!
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-20 @ 12:06:38
Daniella

Skall man vispa eller elvispa smöret, sockret och ägget?

Svar: Det är nog lättast med en elvisp :)..
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-20 @ 15:43:28
Charlotte

får man kakdegen på ngt sätt bort från bottnet även om glassen redan blivit glass???? :-)

Svar: Eftersom man rör om under infrysningen så borde inte kakbitarna hamna i botten!
cookiesndreams.blogg.se

2013-03-21 @ 05:58:16
Elsa

Om man tar vaniljsocker istället för vaniljextrakt, ska det vara samma mängd ändå? :)

Svar: Du kan ta 2 tsk vaniljsocker ist :)
cookiesndreams.blogg.se

2013-05-05 @ 11:39:53
Elsa

Ska det vara smält margarin eller vanligt smör man har på mackan? :)

Svar: Det ska vara rumsvarmt smör, jag använder alltid riktigt smör när jag bakar (inte det du har på mackan) men det går bra om du vill använda margarin istället. Dock inte smält :)..
cookiesndreams.blogg.se

2013-05-05 @ 13:50:24


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin