Underbar blåbärspannacotta

Förhoppningsvis ligger jag på stranden just nu och försöker få någon sorts färgnyans på kroppen! Men inte ska ni gå helt lottlösa för det :), jag sa ju att jag skulle tidsinställa något inlägg och om allt funkar som det ska så borde det vara tisdag förmiddag?! Nu ska ni få njuta av något som jag njöt av i helgen!
 
Jag är väldigt svag för pannacotta (..vilka sötsaker är jag inte svag för förresten?) så i helgen fick det bli en blåbärspannacotta till efterrätt efter en härlig middag!
 
 
Jag hann inte mer än att plocka av linsskyddet så började det regna, bara ta sitt pick och pack och balansera in med allt igen!
 
4-6 st portioner
4 dl grädde
2 dl blåbär
1 vaniljstång
3 msk socker
2 gelatinblad
 
Börja med att mixa blåbären, är dom frysta kan det vara bra om du tinar upp dem lite först. Lägg därefter blåbär tillsammans med grädde och socker i en kastrull, dela en vaniljstång och skrapa ur fröna, lägg ner frön och stängerna i grädden och låt koka upp under omrörning. Ta av kastrullen från plattan så fort det har kokat upp. Gelatinbladen kan med fördel läggas i blöt direkt när du börar så att dem är mjuka lagom tills gräddblandningen kokat upp, rör ner bladen i den varma vätskan så att dem löser upp sig helt.
Jag vill ha min pannacotta slät så jag silade den innan upphällning i glas eller små portionsformar men de gör du som du vill. Ställ in i kylen tills pannacottan har stelnat.
 
 
Kan riktigt höra hur det sprakar ifrån brasan i bakgrunden på den här bilden!
 
 
Garnera pannacottan med färska blåbär eller gör en härlig blåbärsspegel.
 
Garnering, blåbärsspegel
2 dl blåbär
1 msk socker
 
Koka upp blåbär tillsammans med socker tills all vätska kokat ur bären. Sila sedan av så att du får en blank och fin "blåbärssaft". Låt svalna och toppa sedan din pannacotta med blåbärsspegeln innan servering.

 
Som ni ser på bilderna så varvade jag vaniljpannacotta med blåbärspannacotta i några glas, det enda du behöver tänka på är att låta första lagret stelna ordentligt och när nästa lager hälls på ska det ha svalnat av först. Stick i en termometer och vänta tills de sjunkit ner rejält i grader. Sedan är det bara ställa in i kylen igen för stelning. Det ser ju väldigt dekorativt och fint ut men självklart smakar blåbärspannacottan utsökt precis som den är :).
 


Kommentarer
Katarina

Ser verkligen gott ut! Ha det bra!

2012-10-16 @ 12:31:22
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Lovisa

Jäklar så gott det ser ut, jag har verkligen en svaghet för blåbär!

2012-10-17 @ 07:42:56
URL: http://loovis.blogg.se/
runescape gold

What are the best websites and blogs dedicated to analyzing and brochures?

2012-10-17 @ 19:11:29
URL: http://www.innicc.com/Runescape.aspx
Ebba M's foto

Åhh så gott det ser ut!

2012-10-18 @ 21:09:04
URL: http://iphotography.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin