Tomatbruschetta med halloumi

Idag har kylan och blåsten verkligen bitit mig röd om kinderna, längtar tillbaka till värmen samtidigt som hösten har en sån friskhet med sig nu som man inte vill missa! Dock så faller själva charmen med hösten samtidigt som löven gör det, så fort alla löv tappats och det blir mörkt på tok för tidigt så vill jag bara ha jul, inte bara för att jag älskar julen utan för att den ger någon slags mysfaktor med mörkret! I alla fall, innan vi lämnade hösten hemma för en veckas semester så åt vi den här lilla goda tomatbruschettan, det vart en uppskattad liten förrätt till en god middag som inte kräver en massa förberedelser innan. Vill du utesluta brödet av någon anledning så byt ut de mot en bädd av ruccola som du lägger tomatröran på. Halloumin ger en härlig sälta och passar perfekt med tomaterna.
 
Recept:
4 skivor ciabatta bröd
½ rödlök
2 tomater
2 vitlöksklyftor
finhackad chili
1 msk olivolja
1 msk balsamico
svartpeppar och flingsalt
4 skivor halloumi
 
Finhacka rödlök, vitlök och färsk chili, chili mängden bestämmer du efter eget smak och tycke jag använde ung en tredjedel av frukten (smaka gärna lite på chilin innan den tillsätts för att veta styrkan). Tärna tomat i små tärningar och blanda ihop med resten av finhacket. Blanda alltsammans med olivolja samt balsamico vinäger och avsluta med nymald svartpeppar och flingsalt. För att få fram smakerna bäst så låt gärna blandningen stå lite och bli något rumstempurerad innan servering.
 
 
 
Skär skivor av brödet och stek dem på bägge sidor i en torr varm panna så att de får lite färg, stek även på skivor av halloumin så att de får en fin yta. Lägg en sked av tomatröran på varje brödbit och toppa med en skiva nystekt halloumi. Det här receptet räcker till ca 4 små skivor bröd och serveras direkt.

 
Kanske kan vara någonting att prova till helgens meny eller som ett gott tilltugg :)?


Kommentarer
Katarina

Vilken fräsch rätt! Jag älskar halloumi, chiabatta...ja allt här :)

Svar: Ja det är supergott :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-10-25 @ 04:20:20
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Guy Sandström

Det låter inte bara gott, det ser jättegott ut också. Bra fotat.

Svar: Tack Guy! Såg att du var fotograf så det känns jättekul att du gillar bilderna :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-10-25 @ 14:52:11
URL: http://guya.blogg.se
Vonskareng

Ojoj så gott o fräscht det ser ut! Inspiration till tusen!

Svar: Tack vad roligt att du gillar det :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-10-26 @ 11:27:25
URL: http://vonskareng.blogg.se
malin

Ser underbart ut! Halloumi tror jag passar toppen till istället för mozzarella som jag brukar använda. Ska absolut prova att byta :)

Svar: Sältan i halloumin passar bra till, men annars är jag svag för mozzarella så det är nog lika gott det :)!
cookiesndreams.blogg.se

2012-10-29 @ 18:00:57
URL: http://www.enlitensmakbit.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin