Sommrigt hallonfluff

God morgon fina ni! Vi börjar morgonen med något sött bara för att jag vet att ni gillar det! I helgen tycker jag ni ska överraska någon ni tycker om med den här goda desserten, eller bara ta vara på lite egentid och krypa upp i soffan eller solstolen för att njuta av något barnsligt gott!

Hallon, marshmallows och kesella, den kombon kan väl aldrig gå fel? Nej, jag tror den här efterrätten faller den minsta till den största i smaken. Och kanske det som är allra bäst med den här efterrätten, förutom att det smakar gott förstås är tiden, det tar inte ens tio minuter så har du en färdig efterätt serverad och klar, det enda som om möjligt tar några minuter är att smälta ner marshmallowsen till ett segt, sött, vitt fluff. Visst låter det för bra för att vara sant? Receptet på hallonfluff hittas här och är ännu en hit ifrån arlas provlagningsuppdrag till mig!
 

 

Marshmallows i en ny tappningRecept 4-6 st:
2 dl hallon
250 g av Arlas Kesella med hallonsmak
100 g marshmallows
2 msk vatten

Godast blir det om du använder färska hallon till den här söta desserten men visst kan du även ta frysta. Börja med att mosa hallonen och lägg marshmallowsen i en kastrull tillsammans med 2 msk vatten. Låt smälta ner under omrörning så det inte bränner fast i botten, medelvärme räcker bra! När inga bitar återstår utan endast ett vitt fluff syns i kastrullen är det dags att lägga ihop allting i fina glas. Varva hallonmos med hallonkesella och marshmallowfluff i fina lager, avsluta med något färskt hallon på toppen. Servera direkt och njut av denna busenkla sommardessert!

 

Gräv djupt med skeden för att få med ifrån alla lager! Äter du desserten på en gång så är marshmallowsen riktigt fluffig och försvinner i munnen, väntar du ett litet tag blir den segare. Hitta din favorit :).

 

Äppelträden blommar för fullt hemma och en kvist fick vara med och förgylla bilden, är inte äppelblom fantastiskt fint :)?

 
Trackback

bloglovin