Smörstekta rabarber

Här kommer ett busenkelt sätt ifrån Arla att förgylla våra älskade rabarber på som enkelt kan omvandlas från dessert till mellanmål! De här smörstekta kardemumma rabarberna smakar otroligt gott och är ett måste för er att prova! Du hittar receptet här.

Du behöver:
300 g rabarber
25 g smör
3/4 dl socker
1 tsk stött kardemumma


Servera med Grädde/kesella/glass

 

Skiva rabarberna i skivor, skala om dom är väldigt grova annars går det bra att lämna det yttre skiktet på, speciellt på dom som vi har nu i våra trädgårdar som fortfarande är smala och fina.

 

Lägg rabarberna i en varm stekpanna mer smör, stek på i ca 2 min. Häll i socker och kardemumma och stek ytterligare någon minut tills dem har mjuknat. Hitta den perfekta balansen mellan syrlighet och sötma genom att smaka av medans det steks.


 

Servera med lätt vispad grädde, vanilj/naturell kesella eller en klick glass, strö eventuellt lite extra kardemumma på toppen! Kanske inte ser så mycket ut för världen men det här smakar sommar när den är som bäst! Ett säkert kort :).

Visste ni förresten att rabarber är en grönsak?
Trackback

bloglovin