Lime och Hallonpaj

Lime för mig är fräscht, sommar, drinkar och mexico, ja alla tankar för faktiskt något positivt med sig över denna gröna lilla citrusfrukt. Jag lite utav föredrar lime framför citron, förut blev jag alldeles prickig när jag åt lime men det är på något konstigt sätt som bortblåst nu, tur för mig!
Kommer ni ihåg min Key lime pie jag lade ut, det var ett tag sedan men den fick en hel del uppmärksamhet. Den här pajen är egentligen som en key lime pie bara att det är hallon tillsatt också. Och om jag säger såhär, jag behövde inte direkt tänka efter två gånger om jag ville göra den här pajen när jag såg den bland Arlas recept som jag skulle prova, recept på lime och hallonpajen hittar du här. Behöver jag ens skriva att den är god?

 

Söta lilla Lotus dök upp i bakgrunden som vanligt :)Recept:


Botten:
12 digestivekex
75 g smör


Fyllning:
3 lime
3 dl hallon
5 äggulor
1 burk sötad kondenserad mjölk (400g)


Mixa digestivekexen och blanda med smält smör, tryck ut i en form gärna med löstagbar kant. Ställ därefter in i kylskåpet i ca 30 min innan du förgräddar i 175 grader i 10 min. Mixa hallonen och lägg i botten på pajen när skalet har färdiggräddats. Vispa upp äggulorna, riv skalet ifrån en lime och pressa ur saften ur samtliga och tillsätt i äggsmeten tillsammans med resterande ingredienser för fyllningen och rör om. Häll fyllningen över hallonen innan pajen gräddas i 15 minuter i 175 grader. Låt pajen svalna och ställ sedan kallt i kylskåpet minst tre timmar eller över natten.

Hallongrädde:
2 dl grädde
2 msk florsocker
½ dl hallon


Vispa upp grädden, mosa hallonen och rör ner tillsammans emd florsocker i grädden. Toppa pajen med din hallongrädde strax innan servering.

 
 

Egentligen görs den här pajen bäst och snyggast i en springform, men den var redan upptagen så en vanlig pajform fick helt enkelt göra jobbet! (Hann tyvärr inte få någon bild förrän det höggs in på den här smarriga pajen :)!
Trackback

bloglovin