Knäckig rabarberpaj

Jag gissar mig till att på de flesta tomter nu så börjar rabarberna riktigt frodas, och se nu till att ta vara på allt! Ni missade väl inte kardemumma rabarberna som jag lade ut för någon dag sen? Har ni inte provat dom så är den här rabarberpaj alltid ett säkert kort och fler recept på vad du kan använda dessa primörer till kommer att kika fram här. Den här pajen blir så god i sin enkelhet och slår de flesta komplicerade recept som finns där ute.

Vill man variera pajen så ta hälften jordgubbar hälften rabarber eller byt ut en del av vetemjölet till mera havregryn och krydda med lite kardemumma i degen? Här kommer iaf grundreceptet som du kan utgå ifrån, hoppas det smakar :)!

Recept pajdeg:
150 g smör
2½ dl vetemjöl
1½ dl havre
½ tsk bakpulver
ca 1 dl socker
3/4 dl sirap

Allra enklast och snabbast funkar det att göra degen i matberedaren. Tärna först ner smöret, blanda de torra ingredienserna och häll i över smöret. När även sirapen har åkt i är det bara köra ihop tills degen börjar klumpa ihop sig.

Fyllning:
ca 5 rabarberstjälkar
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Skär rabarbern i skivor och blanda med socker och vanilj, lägg i en ugnssäker form. Smula över pajdegen på toppen och grädda pajen i 175 grader ca 20-25 min eller tills den börjat få färg och rabarbern har vätskat ur sig samt bubblar. Blanda eventuellt någon matsked potatismjöl med rabarberna innan pajen gräddas så blir den inte så vattnig.

 

Pajdegen blir lite sådär söt knäckig av sirapen

 

Servera din rabarberpaj ljummen med en kula vaniljglass eller riktligt med vaniljsås.

Trackback

bloglovin