Hemgjord Majonäs

Har du provat att göra din egna majonäs? Om inte tycker jag att du ska ge det ett försök. Det är väl visserligen inte så ofta man äter majonäs eller inte vi i alla fall, men nu på sommarn blir det en hel del fisk och då tar jag gärna ha lite majonäs till. Skillnaden mellan en hemmagjord och köpt majonäs är, låt mig milt säga: stor. Det är inte alls svårt att göra själv allt som krävs är en uthållig arm. Vem tänker prova :)?

 

Recept:
2 äggulor
1 msk senap (tex dijon)
3 dl mild rapsolja
salt och vitpeppar

Blanda äggulorna med senapen, börja sedan att försiktigt droppa i oljan under en ständig kraftig vispning. Efter ett tag kan du låta oljan rinna i med ett mer jämt flöde. Jag har aldrig fått en majonäs att skära sig så det är inga problem så länge du vispar. Smaksätt med salt och peppar när du är nöjd med majonäsens konsistens. Servera till färsk fisk, på en god matig macka eller till räkorna!

 

Om majonäsen skulle bli för tjock kan du spä den med några droppar vatten.


 

Nästa gång du tvekar på om du ska orka göra egen majonäs tycker jag att du ska ta och läsa innehållsförteckningen på den i affären och se om det får dig på andra tankar!


Trackback

bloglovin