Gör din egna rårörda hallonsaft

Saft, saft hallonsaft bättre saft har ingen haft :), den har vi väl alla nynnat på nån gång? Och nu tror jag att jag har hittat just den där saften som kan passa in i sångens melodi. Just sommar och saft hör väl på något sätt ihop, håller ni inte med? Och den här rårörda hallonsaft som verkligen har en underbar smak av dom små röda bären faller både stora och små i smaken. Med råröd menar jag precis som de låter, ingen kokning utan endast hallon, socker och citronsyra i en skål ett dygn i kylen för att sedan silas. Det enda du behöver lägga ner tid på är just silningen resten sköter sig självt. Mitt tålamod tröt dock vid silningen (ja de är lite kort ibland och min sil var inte världens bästa) men då är det tur att man har en uppmärksam sambo som rycker in innan silen med allt hallonmos sitter klistrad mot den ljusa kökstapeten. Hur som helst så kommer du i slutet ha en riktigt god saft där du vet exakt innehåll, och så fort jag har skaffat mig en bättre sil så blir det en andra laddning :)!


Hallonsaften har gått hem hos alla som har fått smakat :)!

 


Receptet på Arlas råröda hallonsaft finner du här

Det här receptet ger omkring 7 dl koncentrerad saft
1 kg hallon
500 g socker (ca 6 dl)
2 tsk citronsyra

Blanda ihop mosade hallon med socker och citronsyra i en stor skål, ställ in i kylen i ca ett dygn. Ta fram skålen och rör om ett par gånger under tiden. Efter ett dygn är det dags att sila av saften, använd en riktigt finmaskad sil och hjälp till med en sked för att få allt att droppa ur. Häll upp saften i en fin ren saftflaska med kork och förvara kallt i kylen. Hållbarthet är ung en vecka av den här saften.
Släng för guds skull inte resterna av hallonen, de går att använda till morgonfilen, bakning, kräm ja vad som helst!

Håll utkik under kvällen för då kommer en tävling i samarbete med Arla att kika fram här :)!

Trackback

bloglovin