Frukostscones

Scones är väl troligen det första brödet de flesta av oss fick lära oss att baka, det är ett sånt där enkelt perfekt bröd som jag tar till de gånger jag upptäcker något försent att det inte finns någon frukost hemma. Oftast har man allt som behövs hemma och det går ju att variera med massa mjölsorter och allt från mjölk/filmjölk/yoghurt eller kvarg som jag använde igår morse och jag måste säga att dom blev riktigt saftiga och goda. Förutom kvargen hade jag även i havre och dinkelmjöl fullkorn så det blev ett par riktiga frukostscones :).



Recept för 2 stora scones
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl havre
3 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
1 msk honung
300 g kvarg %

Scones gör man snabbast och lättast för hand det blir bara onödig disk att plocka fram någon maskin.
Finfördela smöret i mjölet innan du har i resten av de torra ingredienserna, rör tillsist i honung och kvarg. Forma ihop till en jämn deg och dela i två delar. Platta ut två runda bröd på en plåt med bakplåtspapper, nagga bröden med en gaffel och skär ett kors på bägge så att de går lätt att bryta isär när de är färdiggräddade. Strö eventuellt lite havre över innan dom gräddas i varm ugn, 225 grader i 15 minuter. Servera nygräddade med smör som får smälta ner i mackan och en god skiva ost!





Hur bakar ni era bästa scones? Har ni något hemligt tips att dela med er av :)?


Kommentarer
SARAH CARLSTEN

Hoppas du haft en awesome dag :*



/ http://sarahcarlstens.blogg.se

2012-05-09 @ 17:19:24
URL: http://sarahcarlstens.blogg.se/
Andrea

Åh scones! Det är verkligen så gott och inte mycket som slår det till frukost. Din variant med dinkel, havre och kvarg låter ju grymt. Det ska jag testa nästa gång det blir scones.

Jag har tyvärr inget tips men jag vet att senast jag gjorde scones så gjorde jag med naturell yoghurt och de blev saftigare och fluffigare än de klassiska som känns lite mer kompakta.



Jo nu kom jag på en sorts scones som ska vara gott men som jag inte testat själv. Kanelscones med någon slags färskost-topping men jag ska höra mig för lite mer om receptet och så, så återkommer jag ;)

2012-05-09 @ 17:29:31
URL: http://friskusen.blogg.se/
Elin

Åhh sconse är ju ungefär det godaste fukostbrödet som finns. =)

2012-05-09 @ 18:45:33
URL: http://ellllliiiiin.blogg.se/
Agnes😊

Hej, jag ÄLSKAR VERKLIGEN din blogg!! Och jag har en 2 frågor nu, 1, snälla snälla kan inte du ha en tävling till?:D. 2. Kan du lägga upp ett recept på en rosa frosting med nån smak som du gillar?:D det va vad jag ville säga, kram:D

2012-05-09 @ 18:46:40
URL: http://agnespetterssonn.blogg.se/
Foodlover - The Daily Meals

Vilken otroligt fin och inspirerande blogg du har! Så fina bilder!

2012-05-09 @ 21:36:33
URL: http://thedailymeals.blogspot.com/
Lina

Ååh, jag älskar att gå in på din blogg när jag dricker kaffe och titta på de fina bilderna och inspireras. Allting ser så himla gott ut!

2012-05-10 @ 14:17:10
URL: http://linanyman.blogg.se/
Louise

Va gott det ser ut :)

2012-05-10 @ 22:41:39
Ulrika - Fotograf u.norman

Jummie! Jag älskar scones, men lyckas alltid få dem för salta eller för torra :/ Ska prova med kvarg och se om det blir bättre :)

2012-05-11 @ 10:08:17
URL: http://unorman.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin