Frisk Hallonsorbet

God morgon raringar! Här stökas det i köket redan sen tidig morgon, i helgen blir det ett lite tidigt födelsedagsfirande i lilla Norrhagen, det kommer givetvis innebära en massa farligt söta och goda recept för eran del! Just nu ska ni dock få ta del av något annat, gårdagens lilla fredagsmys.

En sommar utan glass är som kärlek utan kyssar! Så vilken tur för er att jag kommer prova mig igenom en del glassrecept under den här sommaren, just det här receptet är på en hallonsorbet från Arla, ni hittar receptet här. Glassen har en väldigt frisk, härligt fräsch smak och passar riktigt bra som något svalkande i en gassande sol. Dock tror jag att den passar allra bäst att göra i en glassmaskin, jag frös min direkt i bunke och visst gick det bra, men det bildades rätt så mycket iskristaller i den här glassen. Så för att den ska få ut sin fulla rätt tycker jag att ni som har en glassmaskin ståendes hemma ska satsa på det här receptet :). Receptet är rakt igenom väldigt enkelt annars och går snabbt att göra (förutom frystiden då), smaken är väldigt god och påminner något om min hallonbomb jag lade ut för ett par veckor sedan.
 

 

Gammel Baggen kom som en projektil när han kände doften av glass, blev dock väldigt tjurig när han insåg att det inte var till honom.

Recept, ca 4 port:
1 vaniljstång
1 dl vatten
1 dl socker
250 g hallon
3 dl gräddfil
  • Förbered genom att koka upp vatten och socker tillsammans med en urskrapad vaniljstång till en sockerlag. Koka ung 2 min, därefter ska sockerlagen svalna helt. Plocka ur vaniljstången.
  • Mixa hallon tillsamans med din lag till en slät fin smet.
  • Vänd ner gräddfilen i hallonsmeten tills det har jämt fördelats, häll upp i en skål och sätt i frysen några timmar eller kör till en sorbe i glassmaskin vilket kan va att föredra.

 
 
Ta fram glassen en stund innan den ska ätas och servera precis som den är eller med lite färska hallon och riven choklad.
Trackback

bloglovin