Creme brulee med rårörda jordgubbar

Idag är det verkligen sommar i Norrhagen, försöker få lite färg på min aningens vinterbleka hy. Men fick gå in för en liten vätskepaus och så hamnade jag här en snabbis. Tänkte nämligen dela med mig av gårdagens dessert, creme brulee med rårörda jordgubbar även detta ett Arla recept. Jag följde receptet till punkt och pricka förutom en liten sak, istället för sex st portionsformar tog jag fyra (hade inte fler tillgängliga) vilket resulterade att jag fick tillaga mina bruleer mycket längre än vad som står angivet i receptet så om du gör som jag gå mer på att dom ska stanna till än själva tiden :)! Till bränningen av sockret passar det bäst och enklast med en vanlig enkel brännare, än att bränna av dom i ugnen då det finns risk att de börjar tillagas på nytt och blir varma, creme brulee ska serveras kall. Hur som helst så får du en riktigt god dessert med somriga råröda jordgubbar :)!

 

Skriker inte den här bilden sommar, landet och semester?



Recept på creme brulee:
3 dl grädde
1 dl mjölk
½ vaniljstång
3/4 dl socker
4 äggulor
3 msk råsocker

För tillvägagångssätt på creme bruleerna klickar du här.

Rårörda jordgubbar
Att göra dessa rårörda jordgubbar är busenkelt! Allt du behöver är 1 liter rensade jordgubbar som du delat i halvor, strö över 1 dl socker och rör om, låt stå framme i rumstemperatur tills sockret smält. Förvara sedan i kylskåp men servera helst rumsvarma så att smakerna kommer fram bättre. Så gott så du anar inte :)!


 

Älskar hur sockret ser ut som diamanter i solen :)

 

Den här söta skålen fyndade jag igår.

Trackback

bloglovin