Valnötsbröd

Nu luktar det gott av nybakt bröd hemma, precis tagit mig en macka med en kopp varm choklad vart så sugen på något varmt att dricka av det gråa vädret utanför. Dock ser det burrigare ut än vad det faktiskt är.
Att baka bröd utan jäst är enkelt och går snabbt eftersom inga jäsningstider behövs, minimalt med disk blir det också :). Här får ni recept på ett gott grovt bröd fullt av valnötter. Brödet håller sig fräscht i åtminstonde ett par dagar framme!

Valnötsbröd
4 dl filmjölk
1 dl mörk brödsirap
3/4 dl solrosfrön
2 dl valnötter
3/4 dl rågkross
1 tsk bikarbonat
3 dl rågmjöl
3 dl grahamsmjöl


Börja med att koka upp rågkrossen i 1 dl vatten och låt stå och svälla en stund, rör under tiden ihop filmjölk med sirap. Tillsätt valnötterna som du hackat lite grovt, solrosfrön och rågkrossen. Rör i mjölet tillsammans med bikarbonaten och lägg smeten i en brödform, klä gärna formen med bakplåtspapper så blir det lätt att få ut brödet när det är klart. Grädda i 175 grader i ca 75-80 min.
Tänk på att brödet behöver stå en stund och vila innan du skär i det.



Trackback

bloglovin