Frossa i grönt

Måste få visa denna härlighet som jag faktiskt vann på våran lokala Ica-butik i veckan! En hel låda full av läckra grönsaker och rotfrukter så som sparris, purjolök, ingefära, vitkål, blomkål, citrusfrukter och massa mer! Vi kommer kunna frossa i grönt ett tag framöver. Fänkål fanns också i lådan och jag undrar om kanske just du har något tips på vad jag kan göra med den, det är inget jag tidigare har använt mig av men jag tar väldigt gärna emot något spännande tips nu. Så kanske jag kan prova just ditt recept :)?

Sålänge får ni njuta av dessa härliga bilder jag tog ute i det fina vädret igår, Kram på er kära ni och mys ordentligt nu i helgen!





'






Kommentarer
Beatrice

Fänkål är jättegott att ugnsbaka i bitar tillsammans med rotfrukter. Pressa över lite lime eller citron när det är färdigt och servera till en fiskbit. Jag brukar byxa portionsbitar av Krav-lax och "snurra" dem som en kanelbulle och fästa med en tandpetare rakt in. Jag pressar lite citron/lime över och kryddar med salt, svartpeppar och timjan och så in i ugnen i 180-200 grader i ca 20 minuter. Jag sätter in rotfrukterna i ugnen ca 10 minuter innan fatet med fisken. Mums.



Ett annat alternativ är att skära fänkålen i bitar och låta den gå med i en fisksoppa. Det är jättegott det med.



Hoppas det gav någon inspiration.



Trevlig kväll

2012-03-17 @ 20:11:31
Beatrice

Glömde att gratulera till den fantastiska vinsten! Gick helt upp i fänkålstänket ;)



Lev väl

2012-03-17 @ 20:19:07
Maria

Stort Grattis!!:) Massa gott i korgen!

2012-03-17 @ 22:01:35
Zenita

Vilken fantastisk korg=). Här kommer ett tips från mig på fänkålen.

Fisksoppa

‎200 g lax i 1x1 cm tärningar

200 g räkor med skal, skalas

1 msk smör

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 fänkålsstånd, i tärningar

1 morot, i tärningar

3-4 tsk tomatpuré

½ kuvert saffran

1 tsk timjan

1 l fiskbuljong

1-2 kapsyl konjak

1 dl grädde

Salt

Peppar



Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull tillsätt tomatpurén fräs kort. Tillsätt fänkål, morot, timjan och saffran samt slå över buljongen. Låt sjuda 20 minuter under lock. Rör ner grädde och konjak samt smaka av med salt och peppar. Slutligen lägg ner fisktärningarna, dra kastrullen från värmen. Låt stå ett par minuter tills fisken är klar. Blanda ner räkorna vid servering eller lägg i direkt i tallrikarna. Jag serverade med franska som jag smörat och kryddat med vitlök och andra goda kryddor, med och utan ost.

2012-03-18 @ 12:42:19
Sigrid

Arla har ett jättegott recept på en fiskgryta jag har ätit flera gånger!:)

här är det: http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=31531



Fänkål är ju så gott!

2012-03-18 @ 13:56:30
URL: http://sajgrad.blogg.se/
mrsH

Grattis, vilken fin vinst!

2012-03-18 @ 17:56:49
URL: http://allasmaker.blogspot.com
Coquina

Vilken härlig vinst =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

2012-03-18 @ 21:24:29
URL: http://coquina.blogg.se/
Sara Nilsson

Delar med mig av ett recept som jag har som det är fänkål i. Jag tycker att det är riktigt gott :)



Halstrad lax i curry (ca 4 pers)



Ca 600 g lax i bitar

Salt och peppar

1 fänkålsstånd

1 morot

4-5 potatisar

1 gul lök

Neutral rapsolja till stekning

2 dl fiskbuljong

2 dl grädde

1 tsk curry

½ knippa dill



Gör så här:



1. Krydda laxen med salt och peppar. Ansa och skala grönsakerna. Skär dem sedan i skivor.



2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna lite lätt i oljan. Häll på buljong och grädde. Krydda med curry och låt allt koka tills grönsakerna börjar kännas mjuka. Blanda ner finhackad dill och smaka av med salt och peppar.



3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxen hastigt, ca 2 min. Lägg upp grönsakerna med sås i djupa tallrikar och lägg laxen överst.



4. Servera!

2012-03-18 @ 23:00:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin