Torsk med gräslök och pinjenötter

Har precis avnjutit en så god middag, ibland är improvisation bara helrätt! Det blev torsk i ugn med gräslök pinjenötter och sockerärtor, inga komplikationer bara enkel och god mat! Till det serverades hemgjord potatismos (jag tycker alla som förvarar pulvermos i skafferiet kan slänga det nu och lossas som ingenting) och även en hemgjord majonäs fick det bli, så mycket godare än den köpta och fri på e-ämnen dessutom.

Till 2 pers
ca 300-400 g torskfile
1 dl grädde
gräslök
pinjenötter
sockerärtor
citron
salt och peppar



Häll grädden i en ugnsfast form och lägg i din torskfile, salta och peppra över torsken och grädden. Skiva dina sockerärtor och lägg dom i grädden, strö pinjenötter och klipp gräslök över fisken. Lägg några skivor citron över fisken innan du skjussar in den i varm ugn ca 15-20 min i 200 grader.



Vill du med göra din egna majonäs så gör du det enkelt genom att först blanda två äggulor med en matsked  senap, gärna fransk. Därefter häller du försiktigt i en mild rapsolja under ständig vispning börja med att droppa sen kan du öka flödet. Omkring 3 dl olja behövs men smaka av hur du vill ha den. Blir majonäsen för tjock så spär du den med några droppar vatten bara. Salta och peppra.


Kommentarer
Nastasja

Det ser fantastiskt gott ut! Ska testa detta i dagarna, låter ju hur enkelt som helst :)

2012-03-20 @ 20:37:52
URL: http://thefoodtrain.blogg.se/
Frida

Du gör alltid så fantastiska recept. Fisken ser jätte god ut, jag älskar fisk så ska nog pröva det någon gång inom en snar framtid. :D

2012-03-20 @ 21:11:36
URL: http://fridiifrida.bloggplatsen.se
Sandra

Oj, va gott det såg ut! Ska prova detta ikväll. Tack för en jättefin och inspirerande blogg. Kram!

2012-03-21 @ 10:14:47
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin