Pytt i Panna

Ett så bra lunch eller middagstips när kylen kräver sin rensning är pytt i panna! Jag tycker det kan vara riktigt gott i mellan åt, men då pratar jag inte om den färdigköpta. Har du överbliven kokt potatis hemma så har den precis funnit sitt syfte. Med en god gärna lite kryddig korv massa lök och lite fläsk eller skinka så har du en gedigen middag på bordet!

Här får ni recept på min pytt i panna räcker till 4 pers.

600 g potatis
200 g korv
200 g fläsk
2 stora lökar
Ägg
Nykokta Rödbetor
salt och svartpeppar

Vill du gräddstuva pytten så gör du det när allt stekts upp, häll över i en kastull med 2-3 dl grädde.

Tärna potatis, korv, fläsk och hacka löken. Stek i smörad eller oljad panna, det går lättare om du delar upp potatisen för sig och det andra i en egen panna. När allt börjar bli färdigstek blandar du ihop det i samma panna, salta och krydda med nymalen svartpeppar. Stek upp några ägg som du vill ha dom och skiva upp nykokta rödbetor (eller inlagda). Lägg över allt i samma panna så hela rätten serveras tillsammans.



Vad har ni för tips på bra mat av rester?


Kommentarer
Maja

Så gott, mums!

2012-03-29 @ 12:34:26
URL: http://konforta.blogg.se/
Jen Fotografi - Fotograf i Västervik

En annan god variant på pyttipanna är kokt potatis, stekt kycklingfilé och wokgrönsaker! Mums!

2012-03-29 @ 18:13:05
URL: http://jenfotografi.blogg.se/
Karin - tjofftjoff

ÅH vad gott :) Jag har aldrig gjort hemmagjord pyttipanna! måste prova :)

2012-03-29 @ 22:42:22
URL: http://tjofftjoff.blogg.se/
MammaIng

Ja det är ju ruggigt gott med pytt! Att jag glömde bort en sån klassiker?



Tack för tipset! =)



2012-04-20 @ 11:30:53


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin