Krämig potatisgratäng med chevre

Potatis i alla sina former och tillagningssätt, vilken gillar du bäst? En stor favorit för mig är potatisgratäng, en krämig potatisgratäng finns det inga genvägar till det ska vara riktig grädde och den ska få ta den tid som behövs. Jag kokar inget innan utan sköter hela tillagningen i ugnen det tycker jag blir bäst. Nu får ni ett recept på en gratäng med chevreost som piffar till den lite, det blir en jättegod smak och är något jag ofta återkommer till.

Recept för 4 pers:
8 potatisar
4 dl grädde
150 g chevreost
2 vitlöksklyftor
salt
vitpeppar
dragon


Skala och skiva dina potatisar i några millimeter tjocka skivor. Varva potatisen med smulor av chevreosten i en ugnssäker form. Blanda grädden med pressad vitlök, salt, peppar och dragon, en gratäng kräver ganska mycket salt så tänk på att grädden ska smaka ganska salt innan du häller den över potatisen. Sätt in i varm ugn 175 grader i minst 90 minuter, en gratäng ska få ta sin tid om den ska bli riktigt krämig och gosig.

 



Vi invigde även grillen igår kväll, fick ett sånt enormt sug efter grillat nu när det vart så vårigt väder de senaste dagarna. Blev helgrillad dovhjortsbiff som var insmord i vitlök, rosmarin och peppar. Det smakade underbart min karl han kan grilla han. Till det en svampsås med trattkantareller som vi plockade i höstas :).



Kommentarer
matvraket

era gormer, det ser fantastiskt ut

2012-03-12 @ 18:48:14
Trifa

Åh vad gott!

2012-03-12 @ 19:39:11
URL: http://theamazinglife.blogg.se/
Suppis

mUMMA!

2012-03-12 @ 20:30:28
URL: http://suppiis.blogg.se/
Erika

Ser underbart gott ut, ska provas till helgen:)

2012-03-14 @ 07:04:19
URL: http://fourheartss.blogg.se/
Henrik Stigell

Finns ju ingenting bättre än potatis, och just potatisgratäng kan jag bara ösa i mig! Haha ^^

2012-03-14 @ 10:45:26
URL: http://www.henrik-stigell.net/
Rebecca

Det vattnas i munnen på mig! På väg hem & magen kurrar....

2012-03-14 @ 18:43:10
URL: http://rebeccascollage.blogg.se/
Fröken Frisk

Denna potatisgratäng måste jag prova, älskar verkligen chevre!

2012-03-18 @ 15:40:06
URL: http://friskushibiskus.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin