Frökex

Kommer ni ihåg fröknäcket jag lade ut för några veckor sedan? Här kommer i alla fall nu ännu en variant av ett glutenfritt hårtbröd, eller kex som jag gärna skulle vilja beskriva detta då det är lite tjockare och inte innehåller någon sorts mjöl. Gillar du frön och massa frön :)? Ja då kommer du gilla det här frökexet. Jag tycker att det passar bra med lite färskost på eller varför inte ha med det i väskan när du är på språng och äta som mellanmål precis som det är! Kexet går jätte snabbt att göra och innehåller inga krusiduller :).




Recept
2 ägg
1 msk olivolja
1½ dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
½ dl vallmofrön
½ tsk salt
krossade linfrön


Det är bara att röra ihop alla ingredienser i en skål och platta ut på ett bakplåtspapper. Strö lite krossade linfrön över. Sätt in i ugnen på 175 grader i 15 min, låt brödet stå kvar på eftervärmen tills det känns helt torrt. Låt svala på galler och bryt sedan brödet till lagom stora bitar. Förvara torrt i en försluten burk.





Kommentarer
Liza Ellisson

Hej, tack för din kommentar! :)

bilden du kommenterade på är på min lillasyster, som är modell. :)

2012-03-17 @ 13:37:57
URL: http://miissapriil.blogg.se/
Hannah

Jag brukar strö över flingsalt innan jag sätter in det i ugnen, salt och gott :) Jätte fin blogg du har



MVH Hannah

2012-03-17 @ 14:04:40
Nellie-Sockertussen



Jag har en tävling på min blogg som jag tror att skulle passa dig =)

Kom gärna förbi!



Kram

/Nellie



http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html

2012-03-17 @ 17:23:24
URL: http://sockertussen.blogspot.com
Beatrice

Tack för ytterligare ett mjölfritt fröknäcke. Ditt förra har bakats flera ggr med lite modifiering och olika smakvariationer =) Det blir nog till att baka i morgon igen för de är uppskattade. Denna gången blir det med hackad färsk rosmarin i och flingsalt på. Känns som om det skulle bli gott.



Man blir hungrig av att läsa din blogg tjejen =)

2012-03-17 @ 20:16:22


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin