Chokladmousse

Det finns så många olika varianter på chokladmousse man kan tillsätta vispad äggvita, värma grädden och gulorna innan, med grädde eller utan grädde, med ägg eller utan ägg. Ja listan kan göras lång, den ni kommer få recept på nu är en enkel chokladmousse som går snabbt att göra och kan smaksättas med din favorit.

Recept till 4 portioner
2 dl grädde
1 msk mörkt muscovadosocker
1 äggula
100 g choklad 70% (Fin choklad INTE blockchoklad)

eventuell smaksättning

Vispa grädden lätt den ska vara lös i konsistensen annars finns risk att moussen blir grynig, smält under tiden chokladen över vattenbad eller i micron.
Vispa din äggula med sockret och blanda i den smälta chokladen. Vänd runt grädden lite i taget i din choklad och äggblandning tills det har blandats jämt. Fyll små portionsformar med chokladmoussen och låt stå i kylskåpet en liten stund innan servering.





Ett tips är att hacka i lite daim i chokladmoussen, det blev gott med dom knäckiga bitarna tyckte vi :).
Jag garnerade även med daimkross och några hallon på mig och en klick grädde på sambons.
Andra tips på smaksättning är att tillsätta 1 msk juice från en apelsin, konjak, rom eller kaffe i äggsmeten.



Kommentarer
ebba

seer suuper jätte goood ut!!

kola gärna min blogg

2012-03-20 @ 18:19:12
URL: http://ebbaballerina.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin