Kycklingfyllda tortillas

Måste bara få dela med mig av en middag som slängdes ihop hemma helt på improvisation och vad suget sökte efter just denna dag. Det var så himla gott och innehåller inga som helst konstigheter. Vi fastnade lika mycket båda två så det här är något som snart kommer dyka upp på menyn igen! Jag gjorde egna tortillabröd till den här middagen, självklart kan du använda färdigköpta men det är inte nödvändigt när det går så himla enkelt och fort att göra egna, för att inte tala om godare! Ge det åtminstonde ett försök innan du kastar in handduken :). Fyllningen är riktigt krämig med goda naturliga smaker, välj styrkan själv genom smaka lite liite på jalapenon så du vet innan hur stark den är.



 

Tro mina ord när jag säger hur gott detta är, ni måste testa :)! Här kommer receptet för ca 2 port:


Tortillabröd ca 6 st:

4 dl mjöl

3/4 tsk bakpulver

50 g smör

ca 1 dl vatten

½ tsk salt

Nyp ihop smöret i mjölet tills det blir smuligt, häll i salt och vätska. Knåda tills degen känns smidig och lättanvändlig, dela degen i fem bitar som du kavlar ut till tunna stora "pannkakor". Stek bröden i en torr varm panna 1-2 minuter på varje sida. Lägg bröden direkt i en handduk på varandra så dom håller sig mjuka. 

Fyllning:
2 kycklingfileer
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 jalapeno
ca 1-1½ dl creme fraich
150 g tärnad fetaost
curry
salt och peppar

Skär kycklingen i strimlor och hacka upp löken riktigt grovt. Fräs på i en varm oljad stekpanna tills kycklingen börjar bli genomstekt och fått lite färg. Hacka vitlök och jalapeno fint, låt gärna kärnor följa med i pannan för lite fräsning. Krydda med salt och peppar och vanlig gul curry innan cremefraichen blandas ner, går lika bra med lätt som vanlig. Allra sist tillsätts fetaosten, smaka av så att kryddningen är lagom innan du tar stekpannan från plattan.

 

 

Kavla ut bröden riktigt tunna och stora, när du lägger dem i pannan krymper de ihop något.

 



Fyll dina tortillabröd med fyllningen, den här röran räcker till ca 5 st stora bröd. Rulla ihop och vik ner ändarna innan dina tortillas placeras tätt i en ugnsfastform. Strö lite ost över och sätt in i ugnen i ca 10 min i 200 grader. Servera direkt med en stor grönsallad till!

 
 
 
Trackback

bloglovin