Saftkräm med små mandelkakor

Jag kokar mig någon gång ibland en tallrik kräm full med goda bär, saftkräm däremot har jag inte ätit sen jag var barn. Kanske just för att det bara är saft jag brukar vara mer ute efter själva bären annars i krämen :). Hur som helst sött men gott är det och just denna kräm avnjöts tillsammans med små, små mandelkakor och några färska björnbär blir det extra gott eftersom dom tillför lite tuggmotstånd i den annars släta krämen.
Bara för att det är en saftkräm behöver det inte betyda att man ska använda köpessaften som står på hyllan i affären utan mitt förslag till er är att koka den här krämen som jag på den underbart goda rårörda hallonsaften jag tidigare har delat med mig av. Eller kokar du kanske redan din alldeles egna saft, det behöver ju inte vara just hallon? Använd isf den :).

Saftkrämen med mandelkakor är ännu ett sommar recept från Arla som ni hittar här

För ca 4 port:
5 dl vatten
3 dl konc hallonsaft
3 msk potatismjöl

Rör ut potatismjölet i lite av vätskan och blanda ihop med resten i en kastrull, låt krämen tjockna på spisen och ta av när första bubblan syns. Om du låter krämen kallna så strö lite socker över så slipper du den där hinnan som annars gärna vill bildas ovanpå krämen.

Mandelkakor omkring 20 st:
1 äggvita
100 g mandelmassa

Riv mandelmassan grovt och rör ihop med äggvitan till en jämn smet. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa små kakor på en plåt med bakplåtspapper eller klicka ut med sked. Grädda sedan i övre delen i en varm ugn, 225 grader i ca 6-8 minuter.


Servera krämen med mandelkakor, kall mjölk och lite färska bär


Jag äter helst kräm när den fortfarande är varm, vad föredrar du?
Trackback

bloglovin