Pastasås med kyckling, spenat och valnötter

Fredagskänslorna börjar sprudla riktigt nu, men trots att helgen är på ingång så tänkte jag dela med mig av ett snabbt recept på en god vardagsmiddag! Kanske passar perfekt när ni sitter där på söndagkväll och ska skriva ihop veckans mat!


Recept 4 port:
3 kyckling lårfileer
1 lök
ca 10 hackade soltorkade tomater
75 g färsk bladspenat
4 dl matlagningsgrädde
ca  2 msk kycklingfond
dragon
salt och peppar
valnötter

Skär kycklingen i bitar (du kan självklart använda vanliga fileer, tänk på att dom brukar vara lite större) och hacka löken i grova bitar, fräs tillsammans i en varm panna använd ev lite olja ifrån de soltorkade tomaterna. När kyckligen börjar bli genomstekt låter du tomaterna steka med en liten stund innan vätskan tillslut hälls i. Smaksätt med kryddorna och lite kycklingfond, låt koka ihop tills det tjocknar något. När såsen är klar vänder du ner bladspenaten och strör över lite valnötter. Servera med någon god pasta.

 


Det blev ett kort litet inlägg såhär på fredagseftermiddagen, tar igen det senare :). Hoppas ni får en super mysig fredagskväll, stor kram!

Trackback

bloglovin