Läcker chokladfondant

Det har varit lite glest på inläggsfronten senaste veckan och kommer kanske så förbli någon vecka till. Anledningen är att plattformen som jag bloggar på har gjorts om och även fast att det kommit med många bra saker så funkar inte allting tip top på bloggen just nu. Jag hoppas att dessa problem snart kommer att lösas och att mitt bloggande återigen blir som vanligt utan dessa förhinder.
 
Nu till något mycket roligare och framför allt godare :), chokladfondant! En liten, naggande god efterrätt med en fast yta och rinnande mitten av choklad. Alla chokladfanatiker som ännu inte gjort fondant, skärpning! Se det här som erat kall nu, masa er in i köket och sätt igång! För det här är fruktansvärt gott :).
 
Recept för 6 st fondanter
75 g smör
½ dl socker
2 ägg
1 äggula
75 g mörk choklad 70%
2 msk vetemjöl
 
Låt smöret bli rumsvarmt och vispa ihop det med socker, knäck under vispning i äggen ett i taget. Smält chokladen, den går snabbt att smälta i micron men var försiktig isf och ta ur och rör om med jämna mellanrum. Det krävs inte mycket för att få igång smältningen och mot slutet räcker det att bara röra ut bitarna. Låt chokladen svalna lite innan den rörs ner tillsammans med mjölet i äggsmeten. Klicka ut smeten i 6 st smorda portionsformar och grädda ca 8-10 minuter i 200 grader. Fondanterna ska fortfarande vara lösa i mitten med ett fastare yttre när dom tas ut. Vänd upp på fat och servera varma tillsammans med lättvispad grädde som du gärna kan smaksätta med lite hemgjort vaniljsocker, och varför inte servera tillsammans med den här underbart goda körsbärssylten.
 
 
 
Jag provade att göra fondanten både i små aluminiumformar samt keramikformar, i aluminiumformarna så passade 8 minuter perfekt, dom var lätta att vända upp på tallriken och alldeles sådär svenskt lagom lösa i mitten. I de lite tjockare keramikformarna tog det lite längre tid för att uppnå samma resultat omkring 12 minuter och de var något svårare att få ut ur formen men det gick som ni ser av resultatet på bilden ovan :)!
 
Chokladfondanten är på provlagning från Arla och finnes här.
 
 
 
 


Kommentarer
buybagsmall

I'm typically to blogging and i really appreciate your content material regularly. The content material has really peaks my interest. My goal is to bookmark your internet weblog and keep checking for 1st time information.

2012-07-03 @ 06:35:18
URL: http://www.buybagsmall.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin