Inspirerande grilltips, Lax och färskpotatis i foliepaket

 Ni kanske tror att jag har glömt bort att fortsätta med inspirationsinläggen som jag tidigare lovade att jag skulle? Svaret är självklart nej men tiden sprang iväg fortare än jag trodde! Jag har skapat en ny kategori som ni får lägga på minnet, för tidigare och kommande inspirations inlägg som heter inspirera tillsammans!
Den här gången vill jag att vi ska inspirera varandra under kategorin grillat! Det kan vara precis vad för recept som helst sålänge de görs på grillen, kanske ditt bästa tips på hur du får den där köttbiten riktigt saftig och mör med den bästa marinaden eller någon häftig efterrätt att impa med på just grillen! Fundera en stund och låt fantasin flöda, blogga sedan om ditt tips med en fin bild och skriv sedan en kommentar med en länk till ditt inlägg nedan i kommentarsfältet. Jag ger er två veckor alltså till den 14/7 sedan sammanställer jag ett inspirationsinlägg med allas bidrag bilder och länkar så att alla läsare kan ta del av bidragen!
Länka gärna till det här inlägget i eran blogg så att fler kan ta del och vara med :)!
 
Vem hakar på?
 
Här kommer mitt grilltips till er!
Jag älskar lax i alla former och nu när grillen används flitigt under sommaren så blir nog mitt tips till er att tillaga  i foliepaket på grillen. Du kan inte misslyckas och kommer få en otroligt saftig och god lax serverad. Laxen tillagas med en god röra som fungerar lite som såsen i det här receptet. Även färskpotatis åkte på grillen direkt i små paket.
 
 
Recept för ca 3-4 port
ca 800 g laxfile
8 st champinjoner
citron
 
Se till att laxen är helt fri från ben, dela den i 4 st lika stora fileer på om 200 g styck. Riv av ark ifrån en folierulle, kan vara bra att lägga folien i dubbla lager ifall den skulle gå sönder. Häll lite olivolja i botten innan laxen läggs i antingen två och två eller en i vardera för portionspaket. Strö över flingsalt och mal över peppar. Skär skivor av citronen och lägg emellan laxfileerna.
Vicka lite på foten till champinjonerna tills du känner att den lossnar och kan dras ut, eller skär försiktigt runt med en kniv tills foten kan avlägsnas från hatten. Du ska nu få som 8 st små skålar av hattarna.
 
150 g färskost
100 g chevreost
ca 6 st soltorkade tomater
färsk basilika
flingsalt och peppar
 
Skär tomaterna i små bitar och rör ihop med färskost samt chevre (skär bort den vita kanten på chevreosten innan). Hacka upp den färska baslikan och rör ner mängd efter smak. Smaka tillsist av med salt och peppar. Fyll champinjonerna med oströran och bred resten över laxen. Förslut laxpaketen och lägg på grillen i ca 15-18 min under lock. Öppna paketen på grillen och kolla så att laxen är tillagad igenom innan de tas av.
Champinjonerna åker direkt på grillgallret och kan grillas efter att alla paketen är klara, se tills att de vattnar ur och skrynklar ihop sig riktigt :).
 
 
Det här röran bli otroligt god och chevre tillsammans med basilika och tomat passar som hand i handsken på laxen.
 
 
Vem kan neka små ostfyllda champinjoner på tallriken?
 
Färskpotatis i paket med rosmarin:
små färskpotatisar (räkna med 8-10 st per person)
1 hel vitlök
1 stor kvist rosmarin
olivolja
flingsalt och peppar
 
Till laxen gjordes färskpotatis i foliepaket, de behöver tillagas lite längre så se till att de kommer på minst en kvart innan laxen. Skrubba potatisen och lägg tillsammans med vitlöks klyftor, olivolja, färsk rosmarin, salt och peppar i fyra st små foliepaket. Mängden potatis varierar på storleken men räkna med ung en 8-10 st av den mindre sorten per portion. Förslut potatispaketen och tillaga på grillen i ca 35 minuter, känn med en sticka så att dom är klara.
 
 
Rosmarin direkt från kryddlandet
 
 
Det som är så bra att tillaga maten i små foliepaket förutom att det blir gott och ser lite spännande ut är all disk du slipper undan :). Inga stekpannor och plåtar åker fram utan all sköter sig självt ute och du kan fokusera på annat under tiden :).
 
(Har du ingen blogg men vill ändå vara med att inspirera och bidra så maila en bild samt recept till mig på: jennykuffner@hotmail.se)
 
 
 


Kommentarer
Marias Bakglädje <3

http://mariasbakgladje.blogg.se/2012/june/grillat-marinad-och-potatissallad.html Suverän marinad till kött/kyckling + en härlig potatissallad! :)

2012-07-01 @ 17:13:24
URL: http://mariasbakgladje.blogg.se
Therese

Gillar verkligen såna här inspirationsinlägg så självklart vill jag vara med! Vill egentligen tipsa om massor, älskar grillat...men jag valde en grillad biffmacka som blev helt himelskt god och djävulssåsen som passar till allt grillat kött. Hur god som helst. Dessa 2 hör lite ihop men skickar länk på båda så får du göra lite som du vill:)

http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/grillad-biffmacka-beef-sandwich.html
http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/06/djavulssas-basta-sasen-till-grillat.html

2012-07-02 @ 11:36:35
URL: http://therese-gottochblandat.blogspot.com
carolina

det där är en återkommande vardagfavorit hos oss, vi brukar ha i broccolli och sparris i paketen också=)

2012-07-02 @ 15:29:27
URL: http://acarolinas.blogg.se
Elena

Gott!

2012-07-02 @ 20:01:39
URL: http://ellisono.blogg.se
Marja

De där svamparna vill jag testa!

http://bakasockerfritt.blogg.se/

2012-07-03 @ 12:46:13
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Sandra

Åh, äntligen ett till inspirationsinlägg :) Det är underbart tycker jag när vi får dela recept med varandra.
Här kommer mitt bidrag på grillade ribs och potatisknyten med örtsås: http://sandrasmatkrypin.blogspot.se/2012/07/grillkvall-ribs-med-potatisknyten-och.html

2012-07-11 @ 17:07:19
URL: http://www.sandrasmatkrypin.se
Andrea

Här kommer mitt lilla bidrag.
Grillade jätteräkor med chili, limeaioli och ett gott bröd. Enkelt och riktigt gott.

http://friskusen.blogg.se/?tmp=587353

2012-07-11 @ 21:09:38
URL: http://friskusen.blogg.se
Maria

Oh det ser helt dödligt gott ut:) Rosmarin är min favoritkrydda....ost fyllda champinjoner ajajajj!!!

Svar: Champinjonerna blir riktigt goda, och laxen.. MUMS! hihi :)
cookiesndreams.blogg.se

2012-08-21 @ 00:57:59
URL: http://solsystre.blogg.se
maria

Det tvivlar jag inte på en sekund:) Lax i alla former, men grillat e fan grymt...grymmast!

2012-08-22 @ 21:56:44
URL: http://solsyster.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin