Vitlöksfrästa champinjoner och brysselkål

Tänkte jag skulle dela med mig av ett snabbt tillbehör till middagen, ibland vill man byta ut den kalla salladen mot tillagade grönsaker. Ett gott tips ifrån mig är att snabbt fräsa på skivade färska champinjoner och brysselkål i lite olivolja, använd dig av ungefär hälften hälften. När de har fräst några minuter i pannan och svampen börjat få lite färg så tillsätter du hackad vitlök efter smak och kryddar med flingsalt och peppar ifrån kvarnen. Fräs ytterligare någon minut innan det är färdigt för servering.
 
Du behöver:
ca 150 g brysselkål
ca 100-150 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
flingsalt och peppar
 
Receptet är lagom som tillbehör för ca 2-3 pers.
 
 
Såhär såg våran middag ut för nån vecka sedan, hasselbackspotatis med kalvschnitzel, kapris och pepparsås. Till serverades vitlöksfrästa champinjoner och brysselkål, de gjorde gott i magen :).
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin