Sommrig fryst hallontårta med lime

Glass får man väl ändå aldrig nog av, jag är en sån som gärna äter glass året runt och just på sommaren blir det ett måste! Jag blir lika glad varje gång jag stöter på ett recept på glass som funkar bra utan glassmaskin då jag inte har en i mina ägor :). Och självklart delar jag som vanligt med mig till er de gånger jag stöter på ett litet guldkorn på vägen!
Den här hallontårtan fanns med i provlagningsuppdraget ifrån Arla, eller glassen som kanske beskriver den bättre är riktigt fräsh med smaker från lime och hallon. Tårtan får en lite isig glasskonsistens, men funkar perfekt som en fräsh svalka en varm sommardag.
 
Recept:
2 dl grädde
500 g kesella hallon
2 ägg
1½ dl florsocker
250 g hallon
saft samt skal från 1 lime
10 savaiordikex/fingers
färsk mynta
 
Låt vispen gå varm i det här receptet! Dela äggulor ifrån vitorna i varsina skålar, vispa upp vitorna till ett hårt fluff och gulorna fluffiga tillsammans med florsocker. Tillsist ska grädden vispas upp, rör ner grädden, kesellan och äggulevispen i äggvitorna, riv skalet ifrån en lime samt pressa ur saften. Rör ihop till en jämn smet. Ta fram en form, gärna en brödform och täck den med plastfolie, häll i smeten och varva med kexen och hälften av hallonen. Täck över med plastfolie och ställ i frysen ca 5 timmar innan servering.
 
 
Stjälp upp glasstårtan på ett fint fat och dekorera med resten utav hallonen samt mynta om du har tillgång till det. Om glassen har stått i frysen länge innan servering kan det vara bra att ställa in den i kylskåpet ett tag innan så att den inte är stenhård. 
 
 
I Arlas recept används saviordikex men då jag inte fick tag i dessa fick jag nöja mig med fingers, som även det funkade utmärkt :).
 
Hur mycket glass äter ni under sommaren, eller det kanske helt enkelt inte är någon skillnad på vinter och sommartid :)?? På tal om glass, nu ska vi ut och äta mjukglass!
 
 
 


Kommentarer
Marias Bakglädje <3

guud så gott det ser ut! :)

2012-07-04 @ 20:03:59
URL: http://mariasbakgladje.blogg.se
sigrid heter jag

Tror du att det fungerar med mellangrädde?:) Såg riktigt mumsigt ut!

Svar: Mellangrädden går ju inte att vispa sen blir glassen bättre om man använder en fetare sort. Minska alternativt lite på mängden bara :). Eller kör en chansning
cookiesndreams.blogg.se

2012-07-04 @ 21:21:11
URL: http://sajgrad.blogg.se
sabina mammastårtor

ser galet gott ut

2012-07-04 @ 21:46:08
URL: http://www.mammastartor.blogg.se
Lussan

Åh, lova att du gör den här när jag kommer på besök nån gång! :)

Svar: Självklart :), ska överösa dig med gotte när du kommer och hälsar på!
cookiesndreams.blogg.se

2012-07-04 @ 22:27:42
Marja - Baka Sockerfritt

Så gott ett såg ut! Sommrig och vacker!

2012-07-06 @ 11:43:32
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Maddiie

Åh den såg jätte god ut! Den måste jag testa att göra någon dag :) du får ha en fin fredag!

2012-07-06 @ 12:05:50
URL: http://maddiie.blogg.se
Ulrica (Från sött till salt)

Såg väldigt gott ut. Har fått en hang up på att göra glass den senaste tiden. Gräddglass, färskostglass och pinnglass av olika slag. Juli är förresten "National Ice Cream Month" i USA. Bra anledning att äta glass (om man nu känner att man behöver någon). ;)

2012-07-06 @ 12:56:15
URL: http://fransotttillsalt.se
Ulrika - Fotograf u.norman

Gud så gott det ser ut!

2012-07-10 @ 11:37:09
URL: http://unorman.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin