Lakritsglass med en smak av citrus

 
 
Jag kan få ett riktigt saltlakrits begär nångång emellanåt och en sådan gång står turkisk peppar högt upp på vill ha listan. Om någon mer än jag är en dyrkade av saltlakrits så ska ni spana in den här glassen :).
 
Receptet på den här glassen är egentligen till för att göra glasspinnar, och jag tror verkligen att dom går hem hos dom små när till och med glasspinnen kan ätas. Jag gjorde dock inga glasspinnar av den här glassen utan den åkte ner direkt i en bunke vilket går precis lika bra men kanske inte imponerar fullt lika mycket hos den mindre generationen :).
 
Recept på ca ½ l glass eller 8 st glasspinnar
1½ dl grädde
250 g kesella citrus
1 äggula
½ dl vit sirap
10 st turkisk peppar karameller
8 st mjuka lakritspinnar
 
Vispa upp grädden och blanda ihop med kesella, äggulan och sirap. Stöt dina turkiska peppar godisar i en mortel till små smulor och blanda ner i glassmeten. Häll upp glassen i glassformar och sätt ner en godisstång som pinne eller frys ner direkt i en bunke. Vid det senare förslaget är det bra om du tar ut och rör i glassen några gånger under nedfrysningen. Om du vill se resultatet av glasspinnarna så kan du göra det här hos Arla.
 
 
 Jag älskar när man kliver in på ett liten glasscafe där man kan välja och vraka bland alla härliga spännande glasssorter! Mina blickar dras ofta mot kola/toffee eller choklad, just lakrits har jag tidigare hoppat över och föredragigt i ren godisform, men nu med recept på den här glassen i min ägo så kan jag göra min egna lakritsglass när suget faller in. Någon som tänker prova :)?
 
 
 


Kommentarer
Therese

Jaaa...jag kommer absolut att prova den glassen! Låter verkligen supersmarrigt och lakrits är ju så gott i glass-sammanhang både i själva glassen och som sås till eller stössel:)

Svar: Saltlakrits är underbart :), sås har jag dock aldrig provat, vet inte om jag riktigt har lagt märke till det tidigare?? Ska hålla utkik!
cookiesndreams.blogg.se

2012-07-08 @ 12:53:34
URL: http://therese-gottochblandat.blogspot.com
Maria

Ser jättegott ut!! Smakar det citron med?? Just kombon citron/lakrits är ju så gott ..
=)

Svar: Ja Maria både lakrits och citrus smakerna kommer fram :)!
cookiesndreams.blogg.se

2012-07-11 @ 19:56:04
URL: http://mariasfavoriter.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin