Vanilj Pannacotta gjord med kärlek

Vanilj Pannacotta är en stor favorit i efterrätts träsket, så enkelt att göra och smakar himmelskt.
Jag anser att den enda rätta vägen att gå när man gör en pannacotta är med riktig grädde och äkta vaniljstång, fuska inte med vaniljsocker eller någon lättvariant, ta hellre en mindre portion då och njut dom tuggorna du kan isf :). Har du inte använt vaniljstång förut så lovar jag dig att du inte kommer ångra dig.

Räkna ungefär med 1 dl grädde per person i receptet.

Recept:

3 dl grädde
2 st gelatinblad
1 vaniljstång
2 msk socker



Fem enkla steg.
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten för att få svälla.
2. Häll grädde, socker samt den urskrapade vaniljfröna+vaniljstången i en kastrull.
3. När grädden kokar upp tar du av kastrullen från plattan, plockar ur vaniljstången och tillsätter de urkramade gelatinbladen, rör tills dem har smält.
4. Häll upp i fina glas eller portionsformar och ställ kallt några timmar tills pannacottan stelnat.
5. Servera med färska bär.






Kommentarer
suppis

Åh, måste provas!

2012-01-29 @ 18:01:39
URL: http://suppiis.blogg.se/
E

Hur gammal är du?

Vad studerade du på gymnasiet?

Vad vill du "bli när du blir stor"?

:)

2012-02-14 @ 18:58:14


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin