Laxburgare med mangosalsa och fetaostkräm

Här får ni ett recept på supersmarriga laxburgare med en fräsch mangosalsa och fetaostkräm. En perfekt middag och variation till vardag eller helg :). Servera på en grillad skiva ciabatta istället för de maffiga hamburgerbröden som säljs i affären. Hoppas ni gillar :)!

 

Recept för 4-5 Laxburgare
3 laxfileér
½ finhackad lök
2 msk potatismjöl
salt
peppar
dragon
torkad/färsk chili
citronsaft

Hacka laxen och blanda ihop alla ingredienser i en skål, krydda efter smak. Forma till runda burgare och stek några minuter på varje sida i en medelvarm panna.

Mangosalsa
1 mango
1 avocado
½ röd lök
1 tsk farinsocker
chili
saft från ½ lime
 
Tärna mango och avocadon i jämn stora tärningar, hacka löken och blanda samman med mangon och avocadon i en skål. I med farinsocker och finhackad chili, går även bra med torkad. Pressa över saften från limen och rör om. Jag kan inte få nog av den här salsan!

Fetaostkräm
75 g fetaost
1½ dl cremefraich
1 stor vitlöksklyfta
salt
peppar
 
Mosa fetaosten med gaffel i en skål, rör ut med cremefraichen och en pressad vitlök. Salta och peppra!
 
Trackback

bloglovin