Tisdags kväll

Det blev en lugn kväll i soffan framför top model Sverige som äntligen började idag! Min sambo däremot verkar mäkta imponerad han blundar sött efter kvällsfikat :). Jag lägger upp en liten teaser på vad det blev för gottis till teven, I bet you like!




Recept på min hemgjorda glass får ni imorgon.

Lemon curd

Har nu på morgonen gjort en härligt syrlig Lemon curd, en engelsk marmelad som är underbart god på scones, rostat bröd eller till bakverk.
Det här receptet räcker till två små burkar som rymmer ung 2 dl var, krämen går utmärkt att frysa in då den inte håller sig längre än 2 veckor i kylen. Annars är det en perfekt gå bort present :).



3 citroner, skal+saft
75 g smör
2½-3 dl socker
2 ägg
2 äggulor
1 msk potatismjöl

Riv skalet från 2 av citronerna och pressa saften i en kastrull, spar den tredje citronen sålänge. Tillsätt smör och 2 dl socker i kastrullen och blandningen koka upp. Sila därefter vätskan så alla rester från citronen försvinner.
Pressa ur saften från den sista citronen och blanda den med potatismjölet och rör ner detta i vätskan. Vispa upp äggen fluffigt med ½-1dl socker, du får smaka av så att krämen varken blir för sur eller söt. Rör ned äggen med resten av vätskan och ställ tillbaks på spisen tills krämen tjocknar, får inte koka.
Häll upp i två väl rengjorda små burkar och låt svalna, förvaras sedan i kylen.





Min fräscha lemoncurd är med i månadens sötsak

Fint från Indiska

Alltid när jag går in på Indiska ser jag en massa saker jag önskar att jag kunde ta med hem, dem har fullt av fina servicer, orientaliska lycktor och kuddar. Jag gillar deras porslin väldig mycket, det finns från enkla vita små detaljerade koppar till muggar stora blommönster. Mitt favorit kakfat som ni säkert sett några gånger nu kommer från Indiska :).
Här får ni ett litet urplock på vad jag skulle kunna tänkas plocka på mig nästa gång.






Ät mer Bär och Frukt

Börja dagen med färska bär eller frukt som är rika på massa vitaminer och antioxidanter så skyddar du kroppen och får ett rikare liv :).
Gör en lyxig smoothie eller lyxa till frukost yoghurten.
Jag har tidigare vart ganska dålig på att äta frukt å bär men har på sista tiden blivit bättre, jag har fått en bättre start på dagen sedan jag började berika mitt frukost bord med härliga färska bär och frukter. Man kickar igång och känner sig piggare. Hur brukar du starta din dag?



Blåbär och Hallon är bra exempel på bär som innehåller en massa nyttigheter till din kropp. Gott och nyttigt, hur bra :)?

Vackra Tulpaner

Vacker Vinterdag, Vackra Tulpaner




Vanilj Pannacotta gjord med kärlek

Vanilj Pannacotta är en stor favorit i efterrätts träsket, så enkelt att göra och smakar himmelskt.
Jag anser att den enda rätta vägen att gå när man gör en pannacotta är med riktig grädde och äkta vaniljstång, fuska inte med vaniljsocker eller någon lättvariant, ta hellre en mindre portion då och njut dom tuggorna du kan isf :). Har du inte använt vaniljstång förut så lovar jag dig att du inte kommer ångra dig.

Räkna ungefär med 1 dl grädde per person i receptet.

Recept:

3 dl grädde
2 st gelatinblad
1 vaniljstång
2 msk socker



Fem enkla steg.
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten för att få svälla.
2. Häll grädde, socker samt den urskrapade vaniljfröna+vaniljstången i en kastrull.
3. När grädden kokar upp tar du av kastrullen från plattan, plockar ur vaniljstången och tillsätter de urkramade gelatinbladen, rör tills dem har smält.
4. Häll upp i fina glas eller portionsformar och ställ kallt några timmar tills pannacottan stelnat.
5. Servera med färska bär.




Morgonstund

God morgon, jag sitter just nu med solen i ögonen och har precis ätit lite frukost. Det är ju söndag idag så blev en extra lång välbehövd sovmorgon :). Ska ut och gå i det fina vädret snart så jag piggnar till på riktigt. Tänkte lägga upp en dessert passande till söndagskvällen lite senare om ni blir nyfikna, en av mina favoriter :).


Titos chile gordo

Ett gott recept med lite hetta som passar perfekt till grillat på en bit bröd eller att byta ut salladen med nån gång.

1 stor gul lök
2-3 färska chilifrukter (helst färsk jalapeno men ta vad du hittar)
3 hackade vitlöksklyftor
1 pkt feta/halloumiost
Olivolja




Strimla löken och den chilin du fick tag på, jag använder hela frukterna men tänk på att mycket av hettan finns i mellanväggarna och kärnorna i chilifrukten så vill du ha lite mildare plockar du ur dom. Lägg löken och chilin i en stekpanna, täck med olivolja det ska vara ganska mycket.
När löken har blivit mjuk kan du tillsätta vitlöken och osten, använder du fetaost behövs den bara vändas runt nån gång i pannan innan det är klart medans halloumin med fördel kan stekas några minuter.
Salta och peppra efter smak, tilsätt eventuellt en nypa socker.

Chili innehåller rikligt med antioxidanter och ökar fettförbränningen.

Biscotti


Biscotti är en italiensk småkaka som är torkad i ugn precis som skorpor. Biscotti kan varieras på så många sätt så hitta din egen favorit smak och va inte rädd för att prova någon ny smak som du har tankarna på :).



Receptet ni ska få av mig är en mörk choklad och mandel biscotti samt vit choklad och citron biscotti.

Grund recept:

100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljpulver

Smaksättning:

75 g hackad fin mörk choklad
ca 50 g hackad mandel

75 g hackad vit choklad
rivet skal från en citron (samt lite citronsaft)



Börja med att vispa smör med socker, tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda alla torra ingredienser för sig innan du rör samman dem med smeten.
Dela degen i två skålar och rör i smaksättningarna i varsin degskål, rör om tills allt har blandat sig fint.
Rulla ut degen till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg innan du sätter in i ugnen 20min i 180 grader.



När längderna är genomgräddare och gyllenbruna skivar du dom på snedden i ungefär 1-1½ cm tjocka skivor, lägg skorporna på en plåt och sätt in i ugnen igen i ca 40min i 120 grader, eller tills dom är genom torra.







Till alla fina läsare

Måste tacka alla er som tittar in här varje dag och läser och lämnar fina kommentarer till inläggen, det värmer så otroligt och får mig bara att vilja dela med mig av mer till er. Jag hade aldrig trott att så många ansikten skulle hitta hit, herregud härom dagen när jag var med på första sidan hade jag över 1600 unika läsare. När jag startade bloggen tänkte jag att det skulle vara mer för min egen skull, men då kunde jag inte drömma om att så många skulle hitta hit.
Jag hoppas att många stannar kvar och vill följa mig när jag utvecklas genom bloggen. Håll inte igen utan fråga mer än gärna efter något specifikt som ni vill ha tips eller recept på :). Jag ska göra vad jag kan för att nå ut till era önskningar!
Massa Kärlek till er.

Inspiration till hemmet

Idag känner jag att inspirationen flödar när jag drömmer mig bort i internets egna värld. Självklart vill jag dela med mig av denna våg till även er :). Just denna morgon fastnade jag liite extra på Mios hemsida, jag hoppas att ni tycker om bilderna jag valt ut.







Foto: Mio

Dukning

Jag lade ut lite duknings inspiration för nån vecka sedan men nu har jag fått förfrågan igen :). Och gärna vitt fick jag höra. Vitt är alltid en bra bas och är svårt att misslyckas med men glöm inte att ibland är det kul med lite färg också. Med en hel duk på bordet ser det lite extra "fint" ut, vill du ha lite mer modernare stil kanske man kan satsa på några bordstabletter som sticker ut lite extra.

Duka med levande/ätbara material såsom blommor, blad, bakverk, frukt och bär.

Foto: Cervera


Riktiga servetter i tyg och ljusstakar känns lyxigt och lyfter en dukning rejält. En duk behöver heller inte ligga slickad mot bordet, nedan har dom låtit de hänga luftigt och i flera lager.
Foto: Hemtex


Vill du göra något lite extra kan du lägga ner en liten stund på att göra dina egna namnskyltar vid bordet eller brodera in gästernas namn på tygservetterna, då kommer dom känna sig uppskattade och välkommnandet blir bara större. Men va försiktig med bordsplacering om alla i sällskapet inte känner varandra.




Foto: Martha Stewart

Överdriv inte och gör allt utan kom ihåg att enkelheten vinner i längden, du kommer väldigt långt med ett fint porslin, levande blommor och några ljus :)

Solbullar


Recept på Solbullar




Deg:
1pkt jäst (50g)
150g smör
5dl mjölk
1 ägg
2½ tsk kardemumma
1 krm salt
1-1½ dl socker
12-14 dl mjöl

Vaniljkräm:
5dl mjölk
1 vaniljstång
4 msk potatismjöl
4 ägg gulor
½dl socker

Glasyr:
Florsocker
vatten
Kokos flingor

Börja med att smälta smöret till degen, häll i mjölken och känn av så att de är fingervarmt. Smula jästen i en bunke eller bakmaskin och häll i degvätskan. Rör tills jästen har smält. Tillsätt 1 ägg, kardemumma, socker och salt innan du till sist har i mjölet. Ha hellre i lite för lite mjöl än för mycket.
Ställ degen att jäsa minst 1 timme.

Under tiden som degen jäser kan du passa på att göra vaniljkrämen. Skrapa ur vaniljstången och lägg fröna samt stängerna i en kastrull med resten av ingredienserna. Jag brukar blanda potatismjölet för sig med mjölken så det inte blir några klumpar. Ta av vaniljkrämen från plattan när den börjar tjockna, det ska inte koka. Ställ krämen i ett kallt vatten bad för att svalna.



Knåda den färdig jästa degen noga, dela sedan upp degen i 24 bitar som du formar till små bollar och lägger på en plåt. Platta till dom lite med handflatan och låt sedan jäsa upp till dubbel storlek.

Gör hål i bullarna med tummen där du kan spritsa i vaniljkrämen, pensla med ett uppvispat ägg och ställ in i ugnen 225 grader,  10-14 min.



När bullarna har svalnat kan du bre lite glasyr på ovansidan och doppa dom i kokos både för smaken och utseendets skull :).
Alla älskar väl Vaniljbullar?







En morgon i Guckelunda




Vårtecken hos Indiska

Indiska har många fina ting att titta på. Färger i massor men det är färger som jag gillar, de har verkligen hittat rätt. Om man har ett vitt hem passar de perfekt att ta in några av deras härliga färgklickar för att hemmet ska få lite mer liv. Det behövs inte mycket för att få lite förändring.
Nedan är deras inspirations bilder för våren 2012, fick en härlig vårkänsla när jag tittade på dom och vill genast ha mer turkost hemma :).






Indiska

New York Sandwich

Jag och min sambo var i New York strax innan jul förra året och något som vi båda fastna för (speciellt min andra hälft) var deras mackor, ni som har vart där vet att där är det pålägg med bröd och inte tvärtom!
Igår smög frågan fram om jag inte kunde göra en riktig NY macka, självklart :).

Så med inspiration från en såkallad "farmers club" som blev våran frukost ett par gånger under våran resa så gjode jag den här fantastiskt goda och matiga mackan!

Du behöver:
Ciabatta bröd
Valfri Cream cheese
Majonäs
Ruccola
Mozarella
1 pkt Bacon
Ägg
Avocado
Tomat





Dela brödet och bred båda delarna med färskost jag använde philadelphia, snåla inte! Sen är det bara börja bygga på med alla godsakerna i rediga lager. Vira in mackan hårt i folie eller smörpapper så den trycks ihop riktigt, dela sedan mackan. Jag blir helt klart mätt på en halv, men är man en hungrig karl kan säkert en hel gå i!



Nu undrar ni nog hur f* ni ska kunna äta den här mackan men det går med lite vilja :)!

Vår hos Himla

Nu har våren 2012 kommit till Himla, en sköljande våg med färger av lavendel och pion. Jag gillar Himla överlag och måste säga att dom verkligen lyckats med pressbilderna tagna i den gamla ladan på vårens nyheter. Det känns romantiskt, fräscht och spralligt :).
Går det hem hos er?








Foto:Himla

Hemlagat är godast

Ett tips från mig till er är att börja laga mer mat från grunden från och med idag, det blir så mycket godare och du vet exakt vad som är i. Försök skär ner på några av alla konstiga e-ämnen som du inte har en aning om vad det är, hitta nya sätt att skapa. Nästa gång du handlar så titta en gång vad som står på grillkryddan eller de färdiga köttbullarna. Vi har tillgång till så mycket bra färska råvaror och kryddor, det behöver inte bli avancerat eller ta lång tid för att man gör det själv. Man kan inte undvika e-ämnen helt såklart och det gör inte jag heller, men sen jag har börjat tänka på de så är jag mer noga med vad jag köper.

I helgen blev det krämig potatisgratäng med dovhjorts file, rosépepparsås och vitlöksbröd. Hemlagat och himmelskt gott :).




Välkommen in i mitt lilla kök






Hall inspiration

Jag blev ombedd häromdagen att lägga ut lite hallinspiration och har nu försökt hittat lite som kan passa. Jag tycker om att komma in i en ljus hall för det är så välkomnande därför blev det mycket vitt idag. Har ni några fler önskemål är det bara säga till och säg gärna vilken stil ni lutar åt så blir det lättare för mig :).
Tänk på att försöka ha bra förvaring i hallen så massa mössor och vantar m.m slipper ligga framme. En sittbänk med lådor kan vara bra då den nyttjas på flera sätt, perfekt för en liten hall.



Bilder: Housetohome


Bilder: Mio


Jag valde ut lite fina möbler och annat hoppas ni hittar nått ni gillar!


Varorna hittar du här



Varorna hittar du här

Cookies N toffeé icecream

Gillar ni glass och de mesta som är sött? Då kommer ni definitivt gilla den här! Börja inte räkna kalorier bara för då är det kört :).



Du behöver:
Kolasås
Kaksmulor
Hackade jordnötter
Banan
Vaniljglass


Koka en burk sötad kondenseradmjölk under lock i ca 2-2½ timme så får du världens godaste kolasås/kräm du kommer inte bli besviken :). Vill du ha den lösare så kortar du ner tiden något.
Smula en kaka i botten av av en skål innan du skopar i glass, fyll sedan på med resten av godsakerna eller ställ fram i små skålar om du har gäster så man kan plocka själv :).
Njuut!

Frukost

Det känns alltid lyxigt att äta färska bär eller frukt till frukost tycker jag, här kommer ett förslag på vad jag kan tänkas äta.

Kesella/turkisk yoghurt
blåbär
kiwi
solrosfrön
dinkelflingor
valnötter
ringla lite honung över




En bra start på dagen :).

Blåbärssmoothie



Smoothie kan göras på så många olika sätt och alla hittar vi våra favoriter, jag tänkte dela med mig av en riktig c-vitamin chock till er :). En fantastiskt god blåbärssmoothie som passar perfekt till frukosten, mellanmålet eller om du bara behöver en extra energikick.

2 kiwi
dl blåbär
saft från 2 pressade apelsiner
ev. honung

Visste ni att kiwi är sprängfylld av c-vitaminer, ca 90mg per 100g jämfört med en apelsin som har ca 60mg per 100g. Skalet på en kiwi innehåller massa antioxidanter, så nästa gång prova att mixa kiwin som den är efter en liten skrubb på skalet.

God morgon

God morgon! Det blev en rätt seg morgon idag hade många timmars sömn att ta igen men nu sitter jag här framför en nytänd brasa och äter frukost bestående av kesella med valnötter och färska hallon samt ett kokt ägg. Solen skiner in genom fönstret och ger en härlig känsla av att jag kommer hinna med hur mycket som helst idag (de vågar jag däremot inte lita helt hundra på förns dagen är slut :). Vad har ni för planer denna vackra lördag?

hallon


Fint till hemmet

Har strosat runt i affärer idag och jag blir alldeles sjuk av alla fina grejer det finns till hemmet. Älskar att gå och titta i fina affärer för att få tips och ideer. En väldigt fin detalj är gammla fönster och stegar, använd dom som hängare för saker du tycker om, smycken eller kanske handdukar, kom ihåg att det är bara din egen fantasi som sätter gränser :).



Kram

Det har tittat in massa nya nyfikna ansikten här sedan jag är med på framsidan på blogg.se, har fått så positiv respons och jag blir överlycklig för varje liten kommentar ni lägger ut. Jag hoppas att det är några som gillar vad dom läser och vill hänga kvar här med mig :), stor kram till alla er från mig!




Lot´s living

Igår köpte jag dessa fina keramikskålar och muggar från serien Lot´s living. Jag älskar den gammla lantliga stilen och färgerna dom finns i. Var tvungen att inviga skålarna direkt och göra ett litet mellanmål :).
Köpte även två "ljusstakar" som ska få pryda min hylla i köket även dom från lot´s living.




Vaniljkesella blandat med kesella naturell, musli, valnötter och blåbär. Försvinnande gott :)

Mys i Soffan

Jag älskar att dränka min soffa i kuddar och filtar, om du har lessnat på din soffa är det ett enkelt och billigt knep att göra om den. På så sätt kan du ju också variera från dag till dag.
Jag är tokig i kuddar och filtar och vill alltid ha fler :)









Enligt Mercedes kan det inte bli för mycket kuddmys soffan :)

Havrebröd

Imorse blev det brödbakning igen, ett gott lättbakat havrebröd med dinkelmjöl som passar utmärkt att slänga ihop och bjuda på om du får tidigt besök.

Havrebröd
4 dl filmjölk
3/4 dl rågkross
1 dl brödsirap
1 dl solrosfrön
1½ dl havre
1½ dl dinkelflingor
3 dl dinkelmjöl
2½ dl rågmjöl
1 tsk bikarbonat


Börja med att koka upp rågkrossen med 1 dl vatten, blanda krossen med filmjölken och sirapen sedan är det bara blanda alla ingredienser hejvilt! Häll upp degsmeten i en brödform gärna täckt med bakplåtspapper då blir det enklare sen när brödet är klart! Strö ev lite havreflingor över brödet för en fin yta. Gräddas i ugn ca 75 min i 175 grader. Låt brödet vila en stund innan du skär i det.



Ni kommer bli förvånade vad enkelt och snabbt det kan gå att baka ett så gott och saftigt bröd :)



Dinkel har högre proteinhalt och färre kolhydrater än vetemjöl, och kan iprincip alltid bytas ut mot varanda. Tänk bara på att dinkel suger upp mer vätska så ta en mindre mängd.

Måndag

På torsdag börjar formex inredningsmässa, den största branschmässan för nordisk design. Den hålls två gånger om året och är en samlingspunkt för bla grossiser, formgivare och inköpare. För er som undrar måste man ha en inbjudan från utställare eller va inom branshen för att kunna gå på mässan. För oss andra så kommer det ut bilder på deras hemsida!


Äntligen måndag :), vart en härlig morgon här hemma, sovmorgon, frukost i sängen och massa gos med kissarna. En perfekt start på veckan. Hur började eran dag, hatar eller älskar ni måndagar?


Min lilla tuss


Kladdkakemuffins

De här gooda, enkla kladdkakemuffinsarna med chokladglasyr gör du i ett kick och de går inte att misslyckas med :)!

Recept på smeten
2 ägg
3 dl socker
1½dl mjöl
4msk kakao
2tsk vaniljsocker
100g smält smör

Smeten är precis som en kladdkaka, rör ihop ägg och socker och tillsätt därefter resten av ingredienserna. Skeda upp smeten i aluminiumformar på en plåt och ställ in i ca 150 grader i 15minuter. Dom ska vara ganska kladdiga men inte rinniga. Under tiden kakorna står och svalnar och sjunker ihop kan du börja med glasyren:

Glasyr
100g smör
1½ msk mjöl
1dl mjölk
1dl grädde
2 tsk vaniljsocker
4msk socker
2msk kakao

Koka ihop alla ingredienser till glasyren och låt koka några minuter tills den känns ganska tjock. Fyll de ihopsjunkna muffinsarna med glasyren och ställ sedan in i kylskåpet. Äts gärna kylskåpskalla. Enjoy :)!

kladdkakdemuffins

 

kladdkakdemuffins

Morgonstund

God Morgon, märker ni vad mycket ljusare det redan börjar bli om dagarna? Där jag bor har vi fått 24 minuter mer ljus på bara en veckas tid, underbart! Dagsljuset ger så mycket mer energi tycker jag.
Tänkte baka nått smarrigt lite senare så ni får kika in sen om ni är nyfikna :).


Jag tänkte passa på att påminna er om att det är tulpanensdag idag, ännu en orsak att köpa tulpaner!

Duka

Ibland vill man överraska och duka lite extra fint, din käresta kanske fyller år eller bara för att markera att det är helg. Oftast har man mycket hemma som man kan använda som man kanke inte tänker på, men tänkte visa lite tips på små saker som inte kostar mycket som kan piffa upp matbordet.







Alla ovanstående bilder är från nordljus


Man behöver självklart inte ha allt det här för att få en fin dukning, jag skulle kunna tänka mig att göra nått fint med tex pärltråden de små vaserna i fattigmanssilver med små blommor i och ett flertal ljuslyktor. Nu la jag upp pappersrosor men allra finast blir det ju med riktiga blommor, på vår och sommar är det ju bara titta vad som växer i rabatten eller kanske en blommande äppelkvist kan bli fin dekoration?





Längtan och tända ljus

Idag kan jag inte låta bli att längta till varmare breddgrader, stoppa ner tårna i kritvit sand och känna hur solen bränner i ryggen. Men istället har jag tagit plats i soffan, det verkligen viner i fönstrena av blåsten utanför. Jag har gjort det bästa av situationen och tänt massa ljus, brasan sprakar det i precis som det ska och med två goskatter halvt i knät så är mysfaktorn ändå på topp :).






Lägger upp två bilder från en underbar strand i mexico så man kan drömma sig bort från den här blåsten en stund :)



Laxburgare med mangosalsa och fetaostkräm

Här får ni ett recept på supersmarriga laxburgare med en fräsch mangosalsa och fetaostkräm. En perfekt middag och variation till vardag eller helg :). Servera på en grillad skiva ciabatta istället för de maffiga hamburgerbröden som säljs i affären. Hoppas ni gillar :)!

 

Recept för 4-5 Laxburgare
3 laxfileér
½ finhackad lök
2 msk potatismjöl
salt
peppar
dragon
torkad/färsk chili
citronsaft

Hacka laxen och blanda ihop alla ingredienser i en skål, krydda efter smak. Forma till runda burgare och stek några minuter på varje sida i en medelvarm panna.

Mangosalsa
1 mango
1 avocado
½ röd lök
1 tsk farinsocker
chili
saft från ½ lime
 
Tärna mango och avocadon i jämn stora tärningar, hacka löken och blanda samman med mangon och avocadon i en skål. I med farinsocker och finhackad chili, går även bra med torkad. Pressa över saften från limen och rör om. Jag kan inte få nog av den här salsan!

Fetaostkräm
75 g fetaost
1½ dl cremefraich
1 stor vitlöksklyfta
salt
peppar
 
Mosa fetaosten med gaffel i en skål, rör ut med cremefraichen och en pressad vitlök. Salta och peppra!
 

Hustoppen

Har ni sett att det ska börja ett tv-program som heter Hustoppen på TV8, där kommer man tydligen få följa med i några av sveriges mest spektakulära hus! Jag kommer definitivt ta plats i soffan till första avsnittet, hoppas att det är lika bra som jag tror! Om någon mer vill kolla så har det premär 23 januari kl 21.00.

Om ni tittar in senare så ska jag lägga upp ett middagstips :) sålänge lägger jag ut morgonens smoothie på två kiwi en näve jordgubbar och en pressad apelsin. För mig är det ett bra sätt att få i mig frukt/bär och massa c-vitaminer utan att jag tänker på det. Det är lättare att dricka ett glas än att äta fyra frukter, sen blir det ju så vansinnigt gott! Har ni någon favorit smoothie som ni brukar göra?



Middagsinspiration

Pastasås med fläskkött, soltorkade tomater och bladspenat.



pastasås

Älskade Tulpaner

Jag älskar tulpaner, dom frasar så härligt och ger verkligen vårkänslor för mig. Kan hålla med om att det är visserligen lite tidigt att tänka på våren men sålänge dom finns att köpa så vill jag gärna ha en bukett i hemmet. Sen är det ju så fint med levande blommor.
Jag brukar piffa till mina buketter med vad naturen har att erbjuda, kanske kan tyckas onödigt pyssel då dom redan är så fina som dom är!






Högsäsongen för tulpaner är mellan januari till april så passa på att köp nu :)

Fint till köket

Jag har verkligen fastnat för serien Ib laursen mynte, alla dessa fina formar, skålar, muggar, kannor och burkar i stengods skulle mer än gärna få pryda en hylla i mitt kök. Men i brist på plats får jag vänta eller åtminstonde nöja mig med någon bakskål. Jag älskar dom gammeldagsa mjuka färgerna och vilken bonus att även bak/vispskålarna är ungsfasta.





Bilder från broarne.se

Ljuslyktor

Jag förmodar att det finns fler än jag som älskar att tända ljus, ju fler desto bättre :). Det finns nästan inget stop när det kommer till ljuslyktor. Delar med mig av ett par stycken som jag gillar som finns på ikea och nordljus både för den lilla och den lite större plånboken.



Bilder på Ljuslyktor tagna från Ikea



nordljusnordljusnordljus
nordljusnordljus
Bilder på ljuslyktor tagna från nordljus

Scones

Idag blev det scones till brunch med min fina syster. Till det gjorde vi en smoothie på blåbär, apelsinjuice, naturell yoghurt och honung, mums!

Recept:
75g smör
3dl filmjölk/naturell yoghurt
6dl vetemjöl
2dl grahamsmjöl
3tsk bakpulver
en nypa salt






Om du gör för hand så blanda alla torra ingredienser med smör och ha därefter i filmjölk/yoghurt. Forma till två runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors på varje kaka och nagga med gaffel innan du sätter in i ugnen på 225 grader ca 15-20min eller tills bröden har fått en fin färg.


Nerbäddad

Jag fortsätter där jag lämnade sist, sovrummet :). Har plockat ut några fina men enkla bäddningar, det kan förvandla vilket tråkigt sovrum som helst bara man lägger ner lite omsorg på bäddningen. Håll gärna själva bädsetet enkelt i någon ljus färg (gärna vitt) och bygg ist på med kuddar filtar och överkast i de färger du vill för att få liv i bäddningen. Kom ihåg att blanda material blir väldigt effektivt hellre det är för många olika färger.
Jag valde att blanda in fårskinn i nedanstående förslag, det är ganska dyrt men det finns billigare alternativ att hitta på tex ikea som jag själv har hemma.

Förslag ett

Bilder från designonline

Bilder från stayhome




Förslag två

Bilder från frapp (allt från märket himla)

Bild på filt från stayhome

Brödbakning

Jag älskar lediga mornar när man inte har några måsten. Blev väckt med frukost på sängen imorse, en underbar start på dagen :). Nu har jag precis tänt en brasa och skjussat in ett grovt valnötsbröd i ugnen, recept på det kommer sen om någon är nyfiken. Ska mysa en stund med en av mina små vita älsklingar i soffan medans jag väntar på att brödet ska bli klart.


 

 

 

 

 

 

 

 




Cookies N Dreams

Här kommer jag dela med mig av allt från söta ting till ingenting, jag ser köket som hjärtat i hemmet så förhoppningsvis kan jag ge lite inspiration till någon samtidigt som jag delar med mig av sånt jag älskar.
Jag längtar till ett eget hus med ett stort lantligt kök, och drömmer om att få upptäcka världen så mycket som möjligt med min stora kärlek.




bloglovin