Vitlök och Chili Kyckling

Efter gårdagens underbara men mäktiga kroppkakor kände vi att vi behövde något fräsch och som går snabbt att slänga ihop! Kyckling med en härlig sallad och lite god ost skulle passa perfekt och så fick det bli :).
Dagens middag blev vitlöks och chili marinerad kyckling med sallad och halloumiost. Mums!

Du Behöver för 2 pers:

Till Kycklingen:
2 Kyckling fileér
2 små torkade Chili
2-3 Vitlöksklyftor
3 msk Olivolja
Dragon
Vitpeppar
Salt

Sallad:
Ruccola
Tomat
Avocado
Sockerärtor
Fetaost
Halloumiost

Sås:
Keso
Pesto



Häll en skvätt olivolja i en skål och blanda den med 3 pressade vitlöksklyftor, 3 små torkade chili, dragon, salt, peppar samt eventulla andra örter du kan tänkas tycka om, lite rivet citronskal passar även utmärkt i. Massera in marinaden i dina kyckling fileér, jag brukar dela på dom så jag får två lite tynre bitar. Låt kycklingen ligga och dra till sig smakerna medans du gör salladen.



Blanchera dina sockerärtor snabbt och blanda ihop dom med resten av salladsingredienserna, gör gärna en dressing till din sallad om du inte vill ha den naturell.

Blanda samman pesto och keso efter smak och tycke så har du din "sås" klar.

Stek din kyckling samt halloumiosten på medelhög värme och servera tillsammans med salladen och pestokeson!



Kommentarer
Andrea

Åh mummma! Ser fantastiskt ut och jag måste köpa halloumi nästa gång jag handlar. Jag vet inte varför jag glömmer bort den osten på vinterhalvåret. Det är ju minst lika gott då som på sommaren =) Och kroppkakorna i inlägget under lät spännande, det har jag aldrig testat!

2012-02-08 @ 20:45:46
URL: http://friskusen.blogg.se/
Jenny

Ja halloumi är för god för att glömmas bort :). Tycker absolut att du ska prova kroppkakorna Andrea! Kram!

2012-02-09 @ 09:23:26
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin