Veteskorpor med kardemumma

Nybakta kardemumma skorpor med ost och smör till kvällsfikat, såå gott :).

Recept
:
25 g jäst
75 g margarin
2½ dl mjölk
2 tsk kardemumma
3/4 dl socker
½ tsk salt
6-7 dl mjöl
1 ägg till pensling


Smält smöret och blanda ut med mjölken, när vätskan är fingervarm blandas den ut med jästen i en bunke. Tillsätt socker, salt och kardemumma innan du har i mjölet i sänder. Knåda till en fin smidig deg och kom ihåg, hellre för lite än för mycket mjöl. Låt jäsa till minst dubbel storlek ca 50 min.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta ut den till två längder som du lägger på en plåt med bakplåtspapper, låt åter degen jäsa ungefär 30 min.

Pensla dina längder med ägg innan dom åker in i ugnen ca 13-15 min eller tills dom fått fin färg i 200 grader.



Skär vetelängderna i 2-3 cm tjocka skivor och dela dom på hälften, läg som på en plåt igen med snittytan uppåt.
In med plåten i ugnen 175 grader, efter 10-12 min stänger du av ugnen men låter skorporna stå kvar tills dom blivit helt torra. Förvara skorporna i en burk.



Någon som vart sugen? :)


Kommentarer
Eleonore- Kokboksutmaningen!

Så roligt att göra egna surdegsskorpor! :) De ser jättegoda ut!

2012-02-27 @ 16:03:20
URL: http://www.fika.med.nöjesgalaxen.se/
Sara

Hej! tack för besöket ...

De här skall jag baka imorgon, de ser ju helt underbart goda ut!!!! Tack för tipset, återkommer med resultatet.



Kram Sara

2012-02-27 @ 20:27:22
URL: http://sarasdelikatesser.blogspot.com
Jenny

Tack själv Sara! Vad roligt, berätta gärna hur det gick sen!! Kram

2012-02-27 @ 20:30:29
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin