Välkomna Sparris in i köket

Visste ni att sparris är en av de grönsaker som innehåller flest näringsämnen? Sparrisen är bland annat rik på folat, C och K vitamin, folat är tex bra för dig som är eller planerar att bli gravid.
Innan du tillagar din sparris så bryter du av den nedre delen, den kan va lite träig. Om du håller sparrisen i varsin ände och bryter så kommer den gå av precis där det träiga börjar. Skala gärna nederdelen på stjälken lite.
När du tillagar din sparris så kokar du den i saltat vatten någon minut eller steker den med smör och salt i panna, pressa gärna i en vitlöksklyfta i pannan mot slutet.



Kommentarer
inspireme ❀

Hmm, nej det visste jag faktiskt inte :) Tack för tipset!

2012-02-21 @ 08:59:46
URL: http://inspireme.spotlife.se
Karin

Åh vad gott, älskar sparris!

2012-02-23 @ 08:13:52
URL: http://karinolofsson.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin