Bröd för hela slanten

Burr! Här var de riktigt kall imorse när jag tassade upp, men nu äntligen så börjar brasan göra sitt. Är mitt uppe i att baka bröd (fck förfrågningar om fler bröd recept) dessvärre var degen väldigt trögstartad men nu när vi börjar få upp värmen här så ska den nog börja jäsa på riktigt :). Jag hade så mycket morötter hemma så de får bli morotsbröd, ni som vill ha receptet får kika in här senare under eftermiddagen!

När jag ända pratar bröd, så provade jag att göra början på en surdeg för någon vecka sedan, de gick jätte bra typ första två dagarna sen höll jag på att kräkas när jag luktade i burken, så de åkte i sophinken. Provade både med rågmjöl och vetemjöl men samma sak båda gångerna. Ni som har gjort surdeg, ska det lukta som en.. förlåt mitt ordval, spya? Jag gav iaf upp, men tar gärna emot tips från er!




Kommentarer
Johanna

JA! :D Surdeg luktar riktigt, riktigt äckligt. Det ska ju liksom lukta "surt", men det är bara förnamnet! ;) Lycka till!



2012-02-10 @ 12:48:21
URL: http://kanduvisslajohanna.blogg.se/
Andrea

Jag håller med dig, det luktar fan inte som något man sedan vill stoppa i munnen. Jag har gjort rågsurdeg några gånger men har nog inte riktigt fått den att bubbla så mycket som den ska och det har inte blivit så bra jäsning av de jag gjort heller men jag tror man måste ha tålamod och prova några gånger innan man får in snitsen med surdeg =)

Det jag har funderat på är att köpa färdig surdegsgrund som finns på vissa bagerier men jag vet inte hur det är i Östhammar om det kan finnas, annars är det bara ge det en chans till hemma ;)

2012-02-11 @ 13:12:50
URL: http://friskusen.blogg.se/
Jenny

Andrea jag har hört att man kan göra det men undrat vart :D! Vad duktig du är som ko så långt iaf! Jag kommer säkert prova igen men än så länge kommer jag ihåg hur det luktar hihi.

2012-02-12 @ 10:51:05
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin