Tekakor

Jag älskar att gå och dra mig på söndagsmornar och äta en sen frukost/lunch, imorse bestämde jag mig att vi behövde lite nybakt bröd att starta dagen med. Det fick bli tekakor, dom blir underbart goda med en aningens sötma av honung om man gör dom själv (dom på affären är inte ens värda att köpa). Sen kommer dom passa så bra ihop med min lemon curd också :)!



1 pkt jäst (50g)
5 dl mjölk
4 msk honung
2 äggulor
1 tsk salt
200 g smör
12-14 dl mjöl

Smula jästen i en bunke, värm mjölken tillsammans med honungen till 37 grader och blanda väl med jästen.
Tillsätt äggulor och salt i degvätskan innan du har i mjöl och det rumstempurerade smöret. Rör tills du har fått en smidig fin deg.
Ett tips är att inte stirra sig blind på mjöl mängden utan känna sig fram hur degen känns, oftast häller jag bara mjöl direkt från påsen. Gör hellre degen lite för kladdig innan du jäser den i ca 50 minuter.

Knåda degen på bakbord och dela den i 16-20 bitar, rulla ihop till små bollar och platta sedan ut dom på en plåt klädd med bakplåtspapper. Nagga bröden med en gaffel innan du låter dom jäsa ytterligare 30 min.
Gräddas 8min i 225grader.

Tekakorna går utmärkt att frysa in.



Kommentarer
Maria

Gud vad smarrigt! :)

2012-02-05 @ 21:20:52
Carola - Mycakes

Men gulliga Jenny.. vad glad jag blir.. Tack för din kommentar på min blogg..

måste säga att jag är imponerad av dina bilder på din blogg.. och din inredning.. och dina recept.. härlig och inspirerad blogg..

Älskar tekakor.. Ditt recept låter jätte gott

2012-02-06 @ 20:02:49
URL: http://www.mycakes.se
Hamphus Kjellman

De ska testas! Jag bakade ett annat bröd tidigare idag så det får vänta i några dagar. Har du fler tips på bröd får du gärna publicera dem då jag är inne i en baka bröd-period.

2012-02-08 @ 19:25:21
Jenny

Kommer lägga ut ett till recept på bröd inom dom närmsta dagarna så håll utkik Hamphus!

2012-02-09 @ 11:52:29
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/
Nastasja

Hej goding! Har haft en väldig bloggtorka här i kalla Borås men har idag bakat dessa fabulösa tekakor. Hur enkla liksom?! Kram påre!

2013-04-08 @ 17:39:32
URL: http://thefoodtrain.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin