Surdegsbak

Nu så får ni som varit nyfikna på surdegsburken jag köpte för ett par dagar sedan titta hit! Imorse kände jag att de var på tiden att ta mig an den där surdegsburken som har tittat på mig varje gång jag öppnat kylskåpet senaste dagarna. Jag följde anvisningarna som följer med den färdigköpta surdegen och det gick ganska bra, degen jäste som in i bomben och jag gjorde två fina limpor. Eller dom var fina ett tag sen under jäsningen började dom dessvärre flyta ut lite på plåten det blev med andra ord ganska platta bröd, iaf inte lika höga som jag ville ha dom. Smaken var det inget fel på så jag kan tänka mig att använda likadan surdeg igen, men det är nog att göra från grunden som gäller ändå. Jag är absolut ingen hejjare på surdeg tvärtom det här var mitt första bröd så jag måste nog ge det lite mera övning!

Är sugen på att göra min egen surdeg nu igen, måste bara ha lite bättre tålamod den här gången! Jag tar mer än gärna emot tips från er som brukar baka med surdeg!

Ovan ser ni receptet.
Istället för att sätta in en form med vatten direkt i ugnen så väntade jag och kastade in vatten när jag stoppade in bröden ist, har alltid gjort så förut och det funkade även denna gång med ett resultat av en härlig skorpa. Om bröden börjar bli alldeles för mörka så lägg lite folie över som skyddar. Jag hade även i valnötter och lite honung för mer smak.

Om du också vill prova göra surdegsbröd på bara fyra timmar så hittar du surdegen i kyldisken bland jästen.


Kommentarer
Marina

Älskar surdegsbröd, hur gott som helst! Brödet på bilden ser gott ut :)

2012-03-05 @ 16:46:19
URL: http://irethdesign.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin