Surdeg på burk

Jag har hört nånstans halvt med ena örat att man kan köpa surdeg på affären, men det är inte förrän idag jag korsade min väg med en färdig surdeg på burk i kyldiskarna. Den stod där och tittade på mig och nästan bad om att få följa med hem, och efter mina misslyckade försök till surdeg innan (luktade hemskt) så var jag inte sen att nappa :). Jag ska ge de en chans så får ni se sen hur resultatet blev! Surdegen kommer ifrån Kronjäst och finns både i flytande och torkad pulveriserad.
Jag är riktigt nyfiken på hur detta kommer gå, någon som har provat med färdigköpt surdeg?



Kommentarer
Andrea

Åh den där burken har jag aldrig sett! Nu blev jag också sugen och ta nya tag med surdegen.

2012-02-20 @ 15:50:31
URL: http://friskusen.blogg.se/
Jenny

Ja prova du med Andrea :)! Så får vi dela med oss hur de gick!

2012-02-20 @ 16:06:40
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/
Diana

hmmm såg åxå den igår... funderar starkt på att testa... :-)

2012-02-21 @ 21:04:04
Oskar

Ett tips är att starta en egen surdeg istället! Det där mer surdegskrydda...

2012-02-25 @ 15:04:05
URL: http://www.medbaktanke.se
Frida Lindström

Jag har provat både råg och vete och fick fantastiska resultat med båda. Gjorde recepten som stod på burken fast jag använde mig av manitoba cream och lade till lite dinkelmjöl, cane sirap och brödkryddor på rågsurdegen blev superbra! =)

2012-02-29 @ 23:15:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin