Kycklingwok med glasnudlar

Igår kväll serverades det nudelwok i hopp om att byta ut kylan utanför dörren med lite minnen från ett varmt Thailand. Det funkade en stund :), ungefär tills de blev dags att springa och lägga i mer ved i kaminen. Men nu när äntligen Februari har kommit till oss så känns inte våren långt borta, bara att det är ljust ute en bit efter fyra känns fantastiskt!

2 Kyckling fileer
Glasnudlar
1 liten burk Bambuskott
1 liten burk Vattenkastanjer
1 stor Morot
1 Lök
1 Paprika

Vitlök
Ingefära
Fisksås
Thailändsk ljus soya (Thin soy sauce, Healthy boy brand)
Sweet chili

En wok kan du variera i oändligheten, oftast har du mer än du tror hemma som kan åka rakt ner i pannan. Ovanför ser du iaf vad jag använde mig av den här gången om du vill ha lite tips!

Börja med att steka strimlad kyckling, morötter och lök, när köttet börjar bli klart kan du tillsätta resten av grönsakerna och de kokta nudlarna (gör enligt anvisning på paketet). Smaksätt med ingefära (helst färsk), hackad vitlök, fisksås, sweet chili och ljus soya. Soyan finns att köpa i thailändska småbutiker den är ljusare och enligt mig mycket godare än den kinesiska som vi annars är vana vid, dom går inte att jämföra.
Pressa eventuellt lite lime över när det är klart för servering.





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin