Morotsbröd

Så kära vänner :), då kommer recept på morotsbröd, perfekt till helgfrukosten. Hoppas det smakar!

Recept:
25 g jäst
3 dl naturell yoghurt
2 msk honung
1 tsk salt
2 st rivna stora morötter
2½-3 dl vetemjöl
2½dl grahamsmjöl
pumpafrön
solrosfrön


Värm yoghurten till 37 grader i en kastrull och blanda därefter ut den med jästen tills all jäst har löst sig, tillsätt salt, honung samt morötter. Tillsätt mjölet och knåda till en fin deg. Låt jäsa under bakduk minst 60 min, eventuellt längre då degen har ganska lång startsträcka.

Knåda degen väl på mjölat bakbord tills du har en fin smidig deg, forma till en rund limpa och lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Låt ditt bröd jäsa i ca 40 min.



Pensla brödet med yoghurt och strö över solrosfrön, pumpafrön och flingsalt innan det gräddas i ugnen ca 40 min i 200 grader. Kasta snabbt in några isbitar som hjälper till att ge en hård härlig skorpa på brödet.

Trackback

bloglovin