Kroppkakor

Så var även tisdagen kommen denna vecka och självklart tänker jag bjuda på ännu ett middags recept, jag ger en hyllning ännu en gång till husmanskost. Idag bjöd vi över min mor och far på middag och det serverades kroppkakor, något jag förstod skulle uppskattas :). Kroppkakor kanske inte faller alla i smaken men jag tycker det kan vara underbart gott någon gång i mellan åt och det är inte alls svårt att göra själv lite pyssligt bara :). Detta recept ger ca 14 ganska stora kroppkakor så halvera om du inte vill ha så många!

Du behöver:
800 g kokt potatis
2 ägg
4 dl mjöl
250 g fläsk
1 hackad stor lök
175 g färs
ca 2 tsk kryddpeppar
salt
smör



Skär fläsket i små tärningar och stek tillsammans med färsen och löken, jag använder dovhjortsfärs men ta den färs du får tag i eller byt ut mot enbart fläsk. Krydda blandningen med salt och kryddpeppar.

Pressa den kokta potatisen i en bunke och blanda ihop med äggen och mjölet.

För att enklast få till kroppkakorna brukar jag forma en bit av potatis blandningen till en liten plätt och sedan lägga fläskröran i mitten. Nyp sedan åt så alla kanter möter varandra innan du rullar den till en boll, kläm lite på bollen så eventuell luft trycks ut. Du gör detta enklast med mjölade händer.
Koka eller stek sedan dina kroppkakor, om du kokar dom så är dom klara när dom flyter upp, detta tar bara några minuter. Det går utmärkt att frysa in de kroppkakor som inte går åt!





Jag gjorde en enkel sallad till på rårivna morötter och äpplen med citronsaft över.
Servera gärna kroppkakorna med lingonsylt och smält smör.


Kommentarer
Gubben

Gubben vill oxå ha!!!

2012-02-07 @ 21:48:36
TECKNING & FOTO

sv; Ja de är klart hihi :D Så gott.

2012-02-07 @ 23:04:36
URL: http://nataliehakansson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin