Knäckigt fröbröd

Nu mina vänner så är jag med på banan igen :). Som ni såg så fick jag ett infall igår kväll att baka hårtbröd, de här brödet kanske varken ser eller låter så fruktansvärt gott men det är de! Och nyttigheten ska vi inte tala om :)! Förutom att bara ha det här brödet som bröd så skulle jag kunna tänka mig att göra små ost kex av dom eller ha tillsammans med några grönsaker och dippa en kväll. Nåväl det är busenkelt att göra så här får ni receptet! Självklart kan ni byta ut någon frösort eller krusaklin om ni tex är glutenintoleranta.

Recept
2 dl majsmjöl
3/4 dl linfrön
3/4 dl sesamfrön
½ dl pumpafrön
½ dl krusakli
½ tsk salt
2 3/4 dl vatten
3/4 dl rapsolja



Börja med att blanda alla de torra ingredienserna hacka eventuellt upp pumpafrön något då dom är ganska stora. Jag använde krossade linfrön men de måste gå lika bra med hela!
Koka upp vattnet tillsammans med oljan och blanda sedan ihop vätskan med de torra ingredienserna.
Klä en plåt med bakplåtspapper och stjälp upp brödmassan på pappret. Nu ska du trycka ut degen till ett tunt lager så de täcker hela plåten ungefär, detta gör du lättast med händerna (vänta något så inte degen är för varm innan du sticker dit fingrarna). Strö gärna över lite flingsalt.



Jag använde en pizzaslicer och skärde upp lagom stora brödbitar innan jag satte in plåten i ugnen i 1 h på 150 grader. När tiden har gått ska bröden vara helt hårda, är dom inte riktigt de kan du stänga av, öppna ugnsluckan och låta de stå kvar på eftervärmen.

Låt brödet svalna, gärna på galler.





Så här såg min frukost ut, dom smakade super med lite färskost :)! Så sätt igång nu och gör de här smarriga knäckiga fröbrödet!


Kommentarer
Beatrice

Det här skall jag testa med en liten ändring av kruskakli till boveteflingor, då jag inte tål mjöl. Det borde gå att mixa dem lite och sedan göra efter ditt recept. Hoppas, hoppas, hoppas att det fungerar för jag är rätt trött på riskakor ;) Jag måste bara köpa sesamfrön först.



Tack för inspirationen!

2012-02-24 @ 12:27:22
Jenny

Hej Beatrice! Det tror jag absolut inte ska vara några problem :), annars kan du bara ersätta de med majsmjölet eller lite fler frön, solrosfrön går också bra att använda :)! Lycka till och hoppas du gillar det!!

2012-02-24 @ 12:50:59
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/
Beatrice Olofsson

Jenny, så goda de blev =)



Jag får massor av idéer. Lite hackad rosmarin i, alternativt kummin, kanske yttepyttelite spiskummin, eller rentav kanel... Enbart fantasin sätter gränserna. Nu tog ju polentan slut så det blir till att ta vägen om affären igen =) Men det gör jag så gärna så.



Trevlig fredagskväll till er



Kram

2012-02-24 @ 18:47:29
Maria

Gud vad smarrigt det ser ut!!:)

2012-02-24 @ 19:02:12
Jenny

Ja vad roligt att du gillade dom!! De låter jätte smarrigt, säg gärna till om du provar någon ny variant som blir en hit, tar mer än gärna emot tips :)!! Kanel låter ju väldigt spännande :).



Tack detsamma Beatrice! Varma kramar från mig.

2012-02-24 @ 19:07:09
URL: http://cookiesndreams.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin