Dovhjortsgryta

Här kommer fredagens middagsinspiration, en härligt smakrik gryta med kött som faller sönder under gaffeln. Jag älskar grytor och skulle lätt kunna skippa riset och bara ha en brödbit till att doppa med :).

Du behöver:

Valfri köttbit
Kryddig småkorv
Grädde
Vatten
Creme fraich
Buljong/fond, hemgjord eller köpt (jag använde en viltfond)
Bacon
Morötter
Lök
Pickels
Soya
Peppar
Torkad chili


Börja alltid med att fräsa köttet och kryddorna när du gör en gryta. I den här fallet fräser du även med korven så smakerna verkligen frigörs! På med vätska i den mängd du vill ha i form av grädde och vatten, även fonden åker i. Låt puttra tills köttet smälter i munnen innan du har i grönsakerna eventuellt lite creme fraich och det frästa baconet, pickelsen kan du vänta med tills grytan nästan är hel klar. Min gryta stod på spisen i ca 2 timmar men jag hade ett väldigt mört kött redan från början. Så låt det ta den tid det tar, inte skynda på :). Fyll på med vätska vid behov och red grytan en gnutta i slutet om den är för blaskig. Glöm inte att smaka av, det är ju halva nöjet med att ha nått puttrande på spisen!
Morotsbrödet jag bakade tidigare idag kom väl till användning vid middagsbordet, de passade perfekt till den rykande grytan.Dagen efter när grytan har fått stå till sig så är den bara ännu godare, så gör med fördel en stor mängd så det räcker även dagen efter :).


Kommentarer
Maria

Du ar sa duktig! Vilka smarriga recept du lagger upp! :)

2012-02-10 @ 23:53:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin